ŠOKANTNO: Za svako od sedam kaznenih djela muškarcu i ženi prijeti i do 15 godina zatvora

Majka (38) putem Facebooka prodavala fotografije i snimke svoje gole kćeri (10)

Objavljeno: 25.02.2021. zagorjeinternational

Ženi (38) i muškarcu (55) prijeti višegodišnja zatvorska kazna zbog počinjenja sedam teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, piše portal Danica.hr.

Županijsko državno odvjetništvo protiv njih je ovih dana podignulo optužnicu. Za svako od sedam kaznenih djela prijeti im do 15 godina zatvora.

– Tereti ih se da su od svibnja do studenoga 2019. godine u jednom mjestu i jednom gradu počinili navedena kaznena djela na štetu djeteta. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje mjera opreza protiv 55-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – navode tužitelji.

Optuženici su s područja Bjelovara i Koprivnice.

Sumnja se kako je muškarac “u svibnju i studenome 2019. godine, u cilju zadovoljenja spolnog nagona, putem Facebooka, koristeći različite profile, zatražio od Ivane da mu pošalje sliku i videosnimku 10-godišnje kćeri bez odjeće“.

Ona mu je Messengerom poslala fotografiju i video “na kojima su bili vidljivi obnaženi intimni dijelovi tijela djeteta”, čime su počinjena kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je “međunarodnu pravnu pomoć SAD-a, tražeći od Facebooka pribavljanje identifikacijskih podataka i cjelokupan sadržaj komunikacije između profila kojima se dvojac koristio.

Čini se kako je Facebook na koncu odgovorio na taj zahtjev te se ispostavilo kako postoji više snimki gole djevojčice, a ne samo jedna. Sumnja se i kako je majka djevojčica od 55-godišnjaka naplaćivala te snimke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba