Pohvalili se dobrim gospodarskim rezultatom u godini korona krize

Varaždinska županija ima najmanju stopu nezaposlenosti – manju od EU te dvostruko manju od hrvatskog prosjeka

Objavljeno: 24.02.2021. zagorjeinternational

Varaždinska županija je 2020. godinu završila s najnižom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj, a bolja je i od prosjeka Europske unije, istaknuto je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine, na kojoj su vijećnici prihvatili izvještaj o stanju nezaposlenosti i zapošljavanja u prošloj godini.

– Bili smo suočavani s upozorenjima da gospodarstvo propada i da se ništa nije učinilo. Međutim, podaci jasno govore da je Varaždinska županija u godini pandemije i krize imala stopu nezaposlenosti od 4,3 posto, što je najmanja stopa u Hrvatskoj, ispod nas je jedino Grad Zagreb. U našoj županiji je stopa nezaposlenosti dvostruko manja od Hrvatske, koja je na 8,9 posto, no bolji smo i od Njemačke, ali i cijele Europske unije, u kojoj je stopa nezaposlenosti 6,3 posto. Epidemiji koronavirusa smo se uspješno oduprli varaždinskim modelom epidemioloških mjera, usmjerenim prvenstvo na ugostiteljstvo, a istovremeno smo broj obrta podigli za 4,4 posto. S ponosnom mogu reći da smo na vrijeme spriječili sulude zahtjeve gradonačelnika Čehoka i njegovog tima da se zatvore tvornice u vrijeme pandemije – rekao je župan Radimir Čačić.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter