USKORO NOVO GRADILIŠTE U SREDIŠTU GRADA: Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije

FOTO: Ovako će izgledati novouređeno groblje u Novom Marofu

Objavljeno: 24.02.2021. zagorjeinternational

Iako je koronavirus djelomično zaustavio ili usporio gospodarski i društveni život, u Novom Marofu nastavljaju s projektima čiji je cilj poboljšati standard i kvalitetu života građana.

Gradonačelnik Siniša Jenkač od početka svog mandata isticao je da je jedan od njegovih ciljeva da grad Novi Marof postane pravo urbano središte, sa svom potrebnom infrastrukturom, pa će se uskoro, prema svemu sudeći, otvoriti još jedno gradilište na području grada. Naime, u utorak je potpisan Ugovor za izradu projektne dokumentacije, odnosno, glavnog projekta za građenje groblja u Novom Marofu.

Građevinska dozvola

– Napravili smo i taj treći korak prema realizaciji ovog za sve nas značajnog projekta, s obzirom na to da je prvi korak bio otkup zemljišta, a drugi idejni projekt. Sad krećemo s glavnim projektom, kako groblja, tako i dijela pristupne ceste, uređenja dijela potoka. Možemo reći da smo prošli polovicu projekta jer imovinsko – pravni odnosi su riješeni i ide se na građevinsku dozvolu – rekao je Jenkač.

Vrijednost izrade glavnog projekta za izgradnju novog groblja u središtu Novog Marofa kod Franjevačke crkve je 240.375 kuna s PDV-om, a trebao bi biti izrađen u sljedeća četiri mjeseca.

Izgradnja groblja je nužna i dio je rješavanja problematike vezane uz ukop, s obzirom na to da su groblja na području grada – Mađarevo, Remetinec, Oštrice i Presečno – puna, dodaje Jenkač.

– Osim toga, uskoro ćemo potpisati ugovore za sanaciju grobnih kuća na svakom od ovih četiriju groblja, zajedno s okolišem, a s Gradom Ivancem svake godine potpisujemo sporazum prema kojem Grad Novi Marof s 40 posto sufinancira njihov program ulaganja i uređenja groblja u Margečanu – rekao je gradonačelnik i zaključio:

– Novo groblje dio je našeg projekta uređenja i dizanja infrastrukture na višu razinu. Želimo da naši građani imaju viši, zavidan standard, da žele ostati ovdje, odnosno da dođu živjeti u Novi Marof.

Dobri temelji

U ime Projektnog biroa Arhitekton d.o.o, ugovor je potpisala direktorica Zrinka Benić Jerinić, istaknuvši da je iznimno zadovoljna suradnjom s Gradom Novim Marofom i gradonačelnikom Jenkačem. – Ono što je lijepo kad ste projektant, jest kad kolege prihvaćaju vaša argumentirana mišljenja. Bez problema smo idejno rješenje doveli do visokog stupnja i nadam se da ćemo što skorije imati i glavni projekt i nastaviti cijeli taj projekt izgradnje novog groblja. Mislim da će to sada ići brzo jer dobri temelji su postavljeni – zaključila je Benić Jerinić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba