Ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude

Zavadlav proglašen krivim, dobio je 40 godina zatvora

Objavljeno: 23.02.2021. zagorjeinternational

Filip Zavadlav je osuđen na 40 godina zatvora za trostruko ubojstvo u Splitu. Državno odvjetništvo tražilo je da ga se zbog trostrukog ubojstva osudi na 50 godina zatvora.

Na izricanje presude stigao Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić, dok će Zavadlav ostati u pritvoru do pravomoćnosti presude.

Šerić je ranije kazao kako ne zna da je toliko visoka kazna ikad do sad izrečena neubrojivoj osobi. Prije presude najavio je da će se žaliti na presudu.

– Ne mogu reći što očekujem. Pred sud sam postavio neke dileme o kojima direktno ovisi visina kazne. Sad, hoće li ih oni prihvatiti, ostaje vidjeti – kazao je Šerić za Index.

Dio javnosti smatra kako se pri iznošenju obrane trostruki ubojica pravio lud rekavši da želi Nobelovu nagradu za mir.

– Od početka tvrdim da je neubrojiv – kratko je kazao Šerić ne želeći dalje to komentirati.

Zavadlav, optužen za teško trostruko ubojstvo, u petak je iznosio svoju obranu u kojoj je uglavnom negirao zločine. Rekao je da sebe ne vidi na mjestu događaja, da nije kriv te sudu predložio da ga nominiraju za Nobelovu nagradu za mir.

– Ja sam u to vrijeme bio na moru, a uhićen sam na temelju nečije insinuacije. Ja to nisam napravio. Zašto bih to napravio? Još me nitko nije uvjerio da sam ja osoba koja je pucala. Žao mi je što živimo u društvu u kojem se događaju ovakve stvari. Iz ovoga se treba izvući pouka – kazao je Zavadlav.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva Zavadlava (26) tereti da je 11. siječnja 2020. godine s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima.

Osim za trostruko teško ubojstvo, tereti ga se i za nedozvoljeno držanje oružja te općeopasnu radnju. Zavadlav se nakon krvoprolića u Varošu predao splitskoj policiji. Uhićen je u kafiću u blizini Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a prije nego što je došao tamo, u obližnji kontejner na cesti je odbacio pušku koju su kasnije pronašli istražitelji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba