Povećanje od 5,7 posto

Prosječna plaća krajem 2020. u RH iznosila 6999 kuna

Objavljeno: 23.02.2021. zagorjeinternational

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju da je prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za prosinac prošle godine iznosila je 6999 kuna, što je na godišnjoj razini više za 5,7 posto, dok je prosječna mjesečna bruto plaća za prosinac iznosila 9405 kuna, odnosno 0,8 posto više nego za studeni, što iznosi 4,4 posto više u odnosu na prosinac godinu dana ranije.

Podaci pokazuju i da je prosječna mjesečna neto plaća po satu isplaćena za prosinac iznosila 37,72 kune, a bruto 50,68 kuna – dakle, prosječna neto satnica bila za 6,4 posto manja nego u mjesecu ranije, a na godišnjoj razini porasla je za 0,7 posto. S druge strane, bruto satnica je bila osam posto niža na mjesečnoj, a 0,5 posto niža na godišnjoj razini.

U prosincu su bila prosječno 182 plaćena sata, što je za devet posto više nego u studenome, a najveći broj plaćenih sati ostvaren je u djelatnosti proizvodnje kože i srodnih proizvoda, njih 194, dok je najmanji bio u djelatnosti socijalne skrbi bez smještaja, njih 166.

Najnovije po kategorijama

PONOS ZAGORJA: “Bilo je trenutaka kad se od osjećaja nemoći plakalo na poslu, ali uspjeli smo odraditi dobar posao. Bili smo tim”

NA PRVOJ CRTI OBRANE OD COVIDA: Razgovarali smo s dvije liječnice iz Opće bolnice Zabok, dr. Marijom Marković i dr. Sandrom Ljubičić, koje su nam otkrile kako se s nečime što je do prije godinu dana bilo nepoznanica u RH, nose i profesionalno i privatno

PONOS ZAGORJA: “Bilo je trenutaka kad se od osjećaja nemoći plakalo na poslu, ali uspjeli smo odraditi dobar posao. Bili smo tim”

Objavljeno: 07.03.2021. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter