Dobit će i 50.000 kuna

Petek tvrdi: “HDZ i Bandić predstavili su Alemku Markotić kao zajednički izbor za nagradu Zagrepčanke godine”

Objavljeno: 23.02.2021. zagorjeinternational

– HDZ i gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak su na sastanku Odbora za javna priznanja predstavili Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević kao zajednički izbor za nagradu Zagrepčanke godine – rekao je Renato Petek, nezavisni vijećnik koji je član spomenutog Odbora zagrebačke Gradske skupštine dodajući da to ukazuje i na eventualni dogovor da na čelu grada također ostane isti čovjek, piše Jutarnji list.

Uz priznanje, Markotić bi trebala dobiti i financijski dio nagrade od 50.000 tisuća kuna. Petek kaže kako se Bandić osobno pojavio na sastanku Odbora za javna priznanja, i to po prvi put u četiri godine.

– Očito je došlo novog dogovora Bandića i HDZ-a koji se ogleda u tome što je Bandić popustio svom vjernom koalicijskom partneru i pristao izabrati Alemku Markotić dok HDZ podupire Bandićevu gradonačelničku kampanju izborom alibi kandidata Davora Filipovića koji je toliko kompromitiran četverogodišnjom podrškom Bandiću u Skupštini, da mu nema snage nauditi. HDZ je opet odustao od Zagreba. To je sada direktna Plenkovićeva sramota – dodao je Petek.

HDZ i Bandić predstavili su i prijedlog za posebno priznanje koje će biti uručeno medicinskim sestrama KBC-a Dubrava.

Markotić je za Zagrepčanku godine predložilo ravnateljstvo KBC-a Zagreb i ravnatelj Ante Ćorušić koji su u svom prijedlogu istaknuli da je Markotić jedna od vodećih znanstvenica u Hrvatskoj iz područja biomedicinskih znanosti, koja je značajno doprinijela razvoju virusologije i otkrivanju novih znanstvenih spoznaja na području antropozoonoza i urogenitalnih infekcija.

Za nagradu “Zagrepčanka godine” u Gradsku skupštinu pristiglo je 12 prijedloga. Članovima Odbora za javna priznanja stigle su i druge kandidature, među njima i onaj gradske zastupnice Bandićeve stranke Natalije Price, koju je za nagradu predložilo Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava. Kandidatkinje su bile i radijska novinarka Ivana Radaljac Krušlin, povjesničarka Andrea Feldman, Sanja Bachrach Krištofić, Spomenka Krebsz, Zdenka Kovačiček…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter