Nije se ulagalo godinama

NOVI MAROF: Kreće uređenje društvenog doma u Podrutama – popravit će fasadu, zamijeniti stolariju i obnoviti instalacije

Objavljeno: 23.02.2021. zagorjeinternational

Na području Novog Marofa nastavljaju se ulaganja u društvenu infrastrukturu. U nizu obnova i uređenja društvenih domova, na red je došao i onaj u Donjim Podrutama.
Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma d.o.o. Marinko Hođa, potpisali su ugovor o radovima na uređenju društvenog doma u Donjim Podrutama, vrijednima 259.506 kuna s PDV-om.

– Društvene prostorije u Podrutama su loše i godinama se u njih nije ulagalo. Suvlasnici smo zgrade u kojoj se prostorije nalaze i ta zgrada je u lošem stanju. Odlučili smo da ćemo naš dio prostora urediti jer se koristi za društvenu namjenu, za glasanje i okupljanja u Podrutama – naglasio je gradonačelnik Jenkač.
Direktor Novokoma najavio je izvođenje građevinsko – obrtničkih radova na unutarnjem uređenju prostorija, obnavljanju instalacija, popravku fasade i zamjeni stolarije, a rok za izvođenje radova je tri mjeseca.
Gradonačelnik Jenkač je podsjetio na trenutna ulaganja i najavio nova, u društvene domove.

– Trenutno se radi u Strmcu, uređuje se i bivši Centar za socijalnu skrb za naše umirovljenike. Potpisali smo ovaj ugovor za Podrute, krećemo u Možđenec i Ključ, trenutno se mijenja stolarija u Oštricama. Rješavamo domove jedan za drugim. Ostali su nam još Presečno i buduća izgradnja doma u Makojišću, gdje imamo građevinsku dozvolu i projekt. To ćemo prijaviti na neki od budućih natječaja za fondove jer se radi o velikoj investiciji, pa želimo iskoristiti sve mogućnost prijave – kazao je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter