Održan sastanak predstavnika KZŽ te zagorskog ugostiteljskog i turističkog sektora

ŽUPANIJA ĆE OPET POMOĆI: Donirat će ugostiteljima dezinficijense, maske, rukavice i vizire

Objavljeno: 22.02.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je održao sastanak s predstavnicima ugostiteljskog i turističkog sektora na području KZŽ, na kojem je doneseno nekoliko zaključaka o poslovanju ugostiteljskog i turističkog sektora u uvjetima korona krize te mjerama pomoći.

Promo kampanja

Istaknuto je kako postoji potreba osmišljavanja promotivnih kampanja, i to s jedne strane one koja će biti usmjerena na privlačenje domaćih gostiju, koji su u vrijeme pandemije bili jedini koji su punili turističke kapacitete i druge, koja će imati naglasak na privlačenje stranih gostiju, na koje će se moći računati tek nakon popuštanja mjera, kako u Hrvatskoj, tako i u državama koje su za Hrvatsku najjača emitivna tržišta.
Župan je najavio da će Županija ponovno pomoći ugostiteljstvu i turizmu na način da će im donirati zaštitnu opremu koja će uključivati dezinficijense, maske, rukavice i vizire. Podsjetio je da je Županija najugroženijim obrtničkim djelatnostima, odnosno trgovini, ugostiteljstvu, frizerima i kozmetičarima, prošle godine u tri navrata donirala sredstva zaštite od COVID-19, približno vrijedna 215.000 kuna, a koja su raspoređena u suradnji s Obrtničkom komorom KZŽ.
Jednako tako dogovoreno je da će se uputiti apel općinama i gradovima u županiji koji još uvijek nisu donijeli mjere ublažavanja negativnih posljedica za obrtništvo izazvano pandemijom COVID – 19, da se uključe u okvirima svojih mogućnosti, a onima koji su to učinili, upućena je zahvala.

Analiza situacije

Najavljeno je i da će nakon stjecanja uvjeta za otvaranje ugostiteljskih objekata u njihovu punom obujmu, ponovno održati sastanak na kojem će se onda analizirati situacija i tražiti način kako Županija može pomoći.
Na sastanku su sudjelovali pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar, predsjednik Ceha ugostitelja Ivan Đurkin Benkotić, tajnica Obrtničke komore KZŽ Renata Vranić, poslovna tajnica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Janja Kantolić te Ivana Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba