"SEDMICA": Zabočka Regeneracija u projektu uređenja vlastite hale 7, koja će se sastojati od dva trgovačka prostora, dok će između njih biti – reGALERIJA

“Ovaj projekt ide u korak s viđenjem i strategijom transformacije Zaboka iz industrijskog, u moderan grad za život”

Objavljeno: 22.02.2021. zagorjeinternational

– Zadnjih mjeseci vidljive su intenzivne aktivnosti – radovi na objektu u vlasništvu Regeneracije (bivše hale 7) pa slijedom brojnih upita, kao tvrtka koja djeluje u samom gradu i koja svoje poslovanje temelji na načelima održivosti i društveno-odgovornog poslovanja, osjećamo obavezu informirati javnost kao jednog od dionika – o ideji i namjeni novog kompleksa – poručili su iz zabočke Regeneracije te nastavili:

Povezivanje cjelina

– Sedmica je naziv projekta koji je osmišljen i realizira se na prostoru nekadašnje Hale 7 u vlasništvu Regeneracije. Radi se o uređenju prostora koji će se sastojati od dva trgovačka prostora – Tedi poslovanje d.o.o. i “XYZ” te između njih otvorenog galerijskog prostora nazvanog reGALERIJA, kojeg će se dio nalaziti u natkrivenom prolazu, a dio će zauzimati središnji dio trga. Na taj će se način kroz reGALERIJU s jedne strane otvoriti novi komunikacijski put povezujući dvije gradske cjeline, a s druge preko novog trga povezati već postojeći reGARDEN i reGENERATOR te potencijalno prostor City Parka. Na novom će se trgu, osim spomenute reGALERIJE nalaziti klupe za odmor sa zasađenim zelenilom te cjelina za parkirna mjesta kojih će na cijeloj lokaciji biti ukupno 52 – objašnjavaju iz Regeneracije, dodajući kako je završetak prvog dijela projekta – TEDI, planiran za Uskrs ove godine.

Ističu kako je sam projekt od strane arhitekata osmišljen na način da ide u korak s viđenjem i strategijom transformacije Zaboka iz industrijskog u moderno mjesto za življenje, s naglaskom na kulturu, edukaciju i rekreaciju.

Bolja kvaliteta života

– Upravo je zato navedeni projekt povjeren arhitektima koji iza sebe imaju već niz projekata koji prate razvoj i potrebe modernih gradova te svoje ideje usmjeravaju na način koji će zadovoljiti šire potrebe svojih građana i koji će, općenito gledajući, poboljšati kvalitetu življenja u Gradu. Također, osmišljavanje prolaza i nastavka na otvoreni galerijski prostor – reGALERIJE bit će povjereno dizajnerskom studio Numen For Use, iza kojeg stoje brojni projekti u Hrvatskoj i inozemstvu, a sama ideja bit će usmjerena na spoj modernog dizajna i industrijske tradicije kao svojevrsni ‘hommage’ tekstilne industrije u Gradu Zaboku. Svjesna svoje uloge kao gospodarskog subjekta koji djeluje nadomak samog centra grada, Regeneracija će i nadalje tražiti rješenja s Gradom Zabokom na dobrobit svih njegovih građana – zaključuju iz te uspješne zabočke tvrtke. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter