Župan Željko Kolar održao prijem za novoizabranog ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja

JURICA SABOL: Nadam se da ćemo sa Županijom pokrenuti i nove suradnje, u vidu zajedničke promocije i promidžbe

Objavljeno: 22.02.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar održao je prijem za novog ravnatelja Muzeja Hrvatskog zagorja Juricu Sabola, koji obnaša i dužnost voditelja Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini.
Kolar je istaknuo kako vjeruje da će suradnja Županije i zagorskih muzeja biti podignuta na još viši nivo, a iskoristio je i priliku kako bi novoizabranom ravnatelju, čiji je četverogodišnji mandat započeo 1. veljače, čestitao na imenovanju.

– Smatramo da su Muzeji Hrvatskog zagorja nezaobilazni čimbenik turističke ponude Krapinsko – zagorske županije i to ne samo kao samostalna atrakcija i mamac za posjetitelje, nego i kao dodatna ponuda našim toplicama, hotelima i restoranima – rekao je župan Kolar.
Sabol je pak dodao da Muzeji Hrvatskog zagorja, kao najvažniji generator kulturnih događanja na području KZŽ, moraju surađivati sa Županijom, pogotovo na projektima u turizmu i kulturnom turizmu.

– S obzirom na to da nam Krapinsko – zagorska županija već niz godina financira određene programe, manifestacije i nakladništvo, nadam se da ćemo te primjere dobre prakse i nastaviti, kao i pokrenuti nove suradnje, pogotovo u vidu zajedničke promocije i promidžbe – poručio je Sabol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba