Temelj za razvoj općinske Uprave, kako bi ona postala što dostupnijom mještanima

IZRAĐEN JE STRATEŠKI PLAN RAZVOJA INFORMATIKE OPĆINE RADOBOJ: U tijeku je javno savjetovanje, a njegovo donošenje očekuje se u ožujku

Objavljeno: 22.02.2021. zagorjeinternational

Izrađen je Strateški plan razvoja informatike Općine Radoboj, koji se trenutno nalazi na javnom savjetovanju i koji će u ožujku biti upućen Općinskom vijeću na donošenje. Projekt donošenja Strateškog plana razvoja informatike općine Radoboj još je 2017. godine bio prijavljen na natječaj iz Programa ruralnog razvoja, na Mjeru 7.1.1., a u cijelosti se financira iz Programa ruralnog razvoja. Provodio se kroz posljednje dvije godine.

Ovaj plan bit će temelj za daljnji razvoj općinske Uprave, kako bi ona postala što dostupnijom mještanima općine Radoboj.

Obuhvat svih aspekata

Cilj izrade Strateškog razvojnog plana je razvoj Radoboja u svim aspektima, a posebice na području gospodarstva – razvijanje potrebne odgovarajuće infrastrukture, informiranje zainteresirane javnosti savjetodavnim uslugama te pružanjem pomoći prilikom rješavanja svakodnevnih problema. Poslovni model Općine prikazan je pomoću metodologije Business Model Canvas, a SWOT analiza ukazala je na snage i slabosti općine, kao i na prilike koje postoje i prijetnje koje mogu ugroziti daljnji održivi razvoj. Na temelju provedenih analiza, postavljeni su strateški ciljevi ovog plana i prioriteti unutar tih ciljeva. Prvi cilj je razvoj infrastrukturnih i obrazovnih preduvjeta, drugi cilj informatizacija rada Općine, a treći poticanje kvalitete života na konceptu pametnih zajednica.

Osnova i temelj prilikom izrade bila je misija i vizija te strateški i zakonodavni okvir. Taj okvir određuje i granice odgovornosti za pojedine razvojne projekte i ono što Općina može poduzeti u određenom projektu. Za izradu plana bilo je važno imati u vidu prikazati ono što razlikuje Radoboj od drugih općina slične veličine.

Anketa za mještane

U izradu plana bili su uključeni i zainteresirani mještani, koji su putem anketnog upitnika mogli ocijeniti dosadašnji način rada Uprave Općine i iskazati zadovoljstvo trenutnim uslugama, ali i dati svoje prijedloge i viđenje što bi njima bilo važno za daljnji razvoj, što bi se moglo unaprijediti, poboljšati ili promijeniti u svrhu postizanja maksimalnog zadovoljstva mještana i poboljšanja kvalitete života te predložiti kako općinsku Upravu učiniti boljom i dostupnijom za mještane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba