Posljednji ispraćaj legendarnog kantautora

U tajnosti sahranjen Đorđe Balašević: Pokopan je u krugu obitelji dok su tamburaši svirali ‘Oliveru’

Objavljeno: 21.02.2021. zagorjeinternational

Na Novom groblju u Novom Sadu nešto prije 13 sati u krugu najuže obitelji sahranjen je legendarni kantautor Đorđe Balašević. Na sahrani su bili Balaševićeve kćeri i supruga Olivera, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Njegovo tijelo su iz kapele ispratili tamburaši s pjesmom “Aco braco”, a zatim su nastavili i sa “Malom riđom”, dok su na samom grobnom mjestu odsvirali “Oliveru”, prenosi Nova.rs.

U povodu Balaševićeve smrti, na temelju odluke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, današnji dan proglašen je Danom žalosti na teritoriju Grada Novog Sada.

– Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu prema obitelji. Ovo je težak trenutak za obitelj Balašević, ali i za cijeli grad, državu i regiju. Novi Sad više neće biti isti nakon njegove smrti – napisao je Vučević na Instagramu.

Iako je običaj da se na dan žalosti na radijskim stanicama pušta samo klasična glazba, s Balaševićem je to drugačije. Radijska postaja 021, koja se emitira na području Vojvodine, puštat će u znak sjećanja na legendarnog glazbenika tijekom cijelog Dana žalosti isključivo glazbu Đorđa Balaševića.

Ispred kuće Balaševićevih u Novom Sadu od jutra se okuplja veliki broj ljudi. Ostavljaju svijeće, cvijeće i poruke kojima odaju počast preminulom glazbeniku. Iz kuće je nakratko izašao Aleksa Balašević, sin preminulog pjevača, javlja Blic.

Balašević je prije pet dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća. Preminuo je 19. veljače u dobi od 67 godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba