JEDNA OD NAŠIH NAJBOLJIH VOKALISTICA IVANA KINDL SLAVI 20 GODINA KARIJERE

“Mislim da će ova godina biti repriza prošle i koncerti na kakve smo navikli morat ćemo čekati“

Objavljeno: 21.02.2021. zagorjeinternational

Ovaj tjedan u glazbenom intervjuu gošća nam je Ivana Kindl, naša poznata r’n’b pjevačica. Jedna od naših najboljih vokalistica i velika ljubiteljica životinja. Ispričala nam je koja su joj očekivanja za ovu godinu, kako se nosi s pandemijom i potresima, koji su joj glazbeni uzori i još mnogo toga.

Ove godine slavite 20 godina karijere i izlazi vaš peti album. Od zadnjeg albuma prošlo je 11 godina. Kakav zvuk i atmosferu albuma možemo očekivati?

Tako je, ove godine obilježavam 20 godina od izdavanja prvog singla, a album se već dugo kuha. Pjesme su uglavnom koautorske, a bit’ će dosta plesnih pjesama synth pop atmosfere. Svi dosadašnji singlovi našli su se na nacionalnoj ljestvici najemitiranijih pjesama, što mi je izuzetno drago.

Ivana Kindl sad i prije 20 godina karijere – u glazbenom smislu i kao osoba?

Sazrijevanje je logičan put, a to se osjeti u pjesmama najviše. Kao osoba se nisam karakterno promijenila, osvijestila sam mnoge stvari, postala buntovnija nego prije i nepravda me počela izuzetno smetati. Cijeli život je zapravo škola, uz sve uspone i padove.

Vidio sam da ste objavili da ćete započeti sa satovima pjevanja i da bi to bio jedan individualan i terapeutski pristup. Jeste li se upustili već u taj projekt i možete li reći nešto više o njemu?

Mnogo ljudi je zainteresirano za dolazak kod mene na satove pjevanja, to će se s vremenom i dogoditi. Da prenesem iskustvo, pomognem vježbama, a individualan pristup i prijenos energije je iznimno bitan. Da izvučem najbolje od svakog i da pokušam maknuti mentalne blokade koje se svakom događaju.

Prošla godina je bila jako teška, uz pandemiju koja još traje i potrese, posebno izazovna za očuvanje mentalnog zdravlja. Dosta ste pričali o važnosti rada na sebi. Kako se osjećate danas i koliko je sve što ste već prošlo pomoglo da se nosite s izazovima koji su još uvijek pred svima nama?

Rad na sebi je najvažniji, neki to nikad ne osvijeste i to traje cijeli život, ne samo određeni period. Osvijestiti sebe, razgovarati sa sobom, očistiti se od negativnih utjecaja, treba znati naučiti slušati intuiciju. I najvažnije, naučiti se nositi sa svakakvim situacijama. Pandemija je donijela teško razdoblje, mnoge strahove i psihoze, stvorila paniku, ponajprije zato što se non stop piše o tome pa ispada da se taj strah dosta nameće.

Mislite li da će se u ovoj godini održavati koncerti i da ćete moći nastaviti raditi ono što najviše volite?

Mislim da će ova godina biti repriza prošle i koncerti na kakve smo navikli morat ćemo čekati. Nije niti malo utješno, osobite ako ste cijeli život podredili tome.

Možete li nam reći koji ste album najviše slušali u zadnje vrijeme i koji vas glazbenik i dalje posebno inspirira?

U zadnje vrijeme opet je Mariah Carey na repeatu. Obožavam je još od teen faze, a kako je nedavno objavila album Rarities, kolekciju starih i neobjavljenih pjesama, vratila me nostalgično u devedesete. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: Od iznenada preminulog velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića opraštaju se brojne kolege sportaši, novinar, klubovi, navijači…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. AB

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter