U Kinu Krapina ponovno uživajte u projekcijama filmskih hitova

“Boravak u našem kinu epidemiološki je siguran. Svaki vikend prikazat ćemo animirani film za najmlađe, a uoči Međunarodnog dana žena, 5. i 6. ožujka, održavaju se ‘Ženijalni dani’“

Objavljeno: 20.02.2021. Valentina Cigula

Kino projekcije u Pučkom otvorenom učilištu Krapina se nastavljaju, a tim povodom razgovarali smo s ravnateljicom POU-a Grozdanom Pavlović, koja nam je rekla kako će se redovne projekcije održavati vikendom, odnosno, petkom i subotom, a boravak u kinu epidemiološki je siguran.

– Epidemiološki uvjeti u našem kinu su sigurni. Dvorana je zaista jako velika, ima preko 500 kvadratnih metara. Svi moraju nositi maske, dezinfekcija i pridržavanje svih epidemioloških mjera su obavezni. Naravno, na razini cijele Hrvatske zabranjena je konzumacija jela i pića u kinima, pa pozivamo gledatelje da se toga pridržavaju zbog sebe i drugih, ali i dalje mogu uživati u filmu na velikom filmskom platnu – kaže Pavlović te dodaje kako će svaki vikend imati projekciju animiranog filma za najmlađe, a koja će biti prigoda za izlazak i druženje cijele obitelji.

Kino Krapina uključen je i u projekt “Ženijalni dani“, kojeg svake godine organizira Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača, čiji je član i Kino Krapina.

Razmjena programa

– Ključne aktivnosti Mreže su povezivanje i razmjena programa iznimne umjetničke, kulturne i povijesne vrijednosti. Radimo na tome da zajednički potaknemo publiku na kulturu odlaženja u kino. U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom provodimo brojne zajedničke programske aktivnosti u kojima sudjeluju članovi Mreže. Tijekom godine provodi se nekoliko projekata tematski vezanih uz određene posebne dane u godini – primjerice, Dan žena svake se godine obilježava “Ženijalnim danima“, pa ćemo tako i ove godine mi u Kinu Krapina prikazati film “Djevojka koja obećava“. Taj film ove godine ima nominaciju za četiri Zlatna globusa, a predviđaju mu i nekoliko nominacija za nagradu Oskar. U tom filmu se zapravo obrađuje jedna aktualna ženska tema. Pozivam sve gledateljice i njihove pratnje da dođu u Kino Krapina. Film ćemo prikazivati dva dana zaredom, u petak i subotu, 5. i 6. ožujka. Broj sjedala je zbog epidemioloških uvjeta ograničen – rekla je Pavlović te napomenula kako je najbolje ulaznice kupiti online, no oni koji to ne uspiju realizirati, ulaznice mogu kupiti i sat vremena prije kino projekcije na blagajni kina.

Novost od siječnja ove godine je i nova internetska stranica POU-a Krapina, koja se još uvijek nadograđuje, a na kojoj se mogu pronaći podaci o aktivnostima koje provode, mnoštvo fotografija i članaka iz povijesti njihova djelovanja te se mogu pratiti sva aktualna događanja koja se trenutno odvijaju u POU Krapina, a što se tiče projekata u budućnosti, ravnateljica ističe kako planova ima puno, no njihova realizacija ovisi o epidemiološkoj slici.

Deset izložbi

– U tijeku je provođenje izobrazbe o održivoj uporabi pesticida i osposobljavanje za samostalnog knjigovođu, a tijekom cijele godine primamo prijave za naše obrazovne programe. Pratimo i javljamo se na natječaje vezane za financiranje iz europskih fondova. U rujnu smo se, kao i svake godine, javili za sufinanciranje naših projekata na natječaj Ministarstva kulture. Trenutno je postavljena Međunarodna izložba maski, a u planu je deset izložbi u Galeriji, ove godine ponovno i Zagorski likovni salon koji se održava svake tri godine. U planu je i organizacija kazališnih gostovanja i koncerti koji bi se održavali u dvorištu Galerije zbog epidemioloških uvjeta, kao i umjetničke radionice za djecu i mlade, ali i za one starije. Radi se o glazbenim i likovnim radionicama. Sama realizacija ovisi o epidemiološkim uvjetima i mjerama – zaključuje Grozdana Pavlović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba