Raspisan poziv za dodjelu javnih priznanja

Općina Mače nagrađuje istaknute pojedince i pravne osobe – prijave traju do 24. veljače

Objavljeno: 18.02.2021. zagorjeinternational

Općina Mače raspisala je poziv za dodjelu javnih priznanja. Dodjeljuju se priznanja za životno djelo, počasnog građanina te nagrada i plaketa Općine.

Javna priznanja mogu dobiti istaknuti pojedinci koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajni doprinos i koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina.

Za pravne osobe potrebno je da su one ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Republike Hrvatske i općine, kao i doprinos međunarodnoj promidžbi i ugledu Republike Hrvatske i općine.

Prijedloge za dodjelu priznanja potrebno je pisano obrazložiti, a ovlašteni za podnošenje prijedloga su članovi Općinskog vijeća, načelnica te pravne i fizičke osobe s područja općine Mače.

Prijedlog za dodjelu priznanja pojedincima mora sadržavati životopis kandidata, tijek njegovog rada i ostvarenih rezultata i temeljito obrazloženje razloga predlaganja, a za pravne osobe osnovne podatke o ustroju i djelatnosti, ostvarene rezultate rada i temeljito obrazloženje razloga predlaganja.

Tijekom jedne godine istoj pravnoj osobi ili pojedincu za iste zasluge može se dodijeliti samo jedno priznanje Općine, a prijedlog za dodjelu priznanja može se dati i posmrtno.

Prijedlozi se dostavljaju na adresu Općina Mače, Mače 30, 49251 Mače ili putem e-maila: [email protected], najkasnije do 24. veljače. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba