Zlatarom je u ponedjeljak "harala" neobična kradljivica

Ukrala odjeću i predmete iz dviju trgovina, lakše je ozlijedila zaposlenicu, pa pokušala pobjeći

Objavljeno: 17.02.2021. JJ

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i kaznenog djela razbojničke krađe.
Naime, 48-godišnja hrvatska državljanka je u ponedjeljak oko 10.15 sati ušla u trgovinu u Zlataru te otuđila nekoliko odjevnih predmeta, što je primijetila 50-godišnja zaposlenica. Prilikom izlaska iz trgovine, 48-godišnjakinja je upotrijebila tjelesnu snagu prema zaposlenici, lakše je ozlijedila i pobjegla iz trgovine.
Brzom reakcijom policijskih službenika, intenzivnim traganjem za počiniteljicom kaznenog djela, oko 11 sati zatečena je 48-godišnjakinja koja kod sebe nije imala osobne dokumente te je privedena u Policijsku postaju Zlatar Bistrica i uhićena. Također joj je zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici uručeno izvješće o počinjenom prekršaju.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, također je utvrđeno kako je 48-godišnjakinja istoga dana između 7 i 10 sati iz druge trgovine u Zlataru otuđila više odjevnih i drugih predmeta u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičenu predali pritvorskom nadzorniku, nakon čega je u utorak u poslijepodnevnim satima privedena u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

U utorak je pak nepoznati počinitelj pokušao nasilno ući u trgovinu u Tuheljskim Toplicama, pri čemu je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba