PROJEKT VRIJEDAN PREKO POLA MILIJUNA KUNA: Počinje obnova edukativne poučne staze u Loboru, koja će dobiti i novi dio dugačak 1100 metara

NOVI ATRAKTIVNI SADRŽAJI: Uredit će se “Bambi staze” s hranilištem za divljač te hotel za ptice i kukce

Objavljeno: 17.02.2021. zagorjeinternational

U Loboru započinje obnova edukativne poučne staze na postojećoj trasi – od središta Lobora prema Zazidju, kapeli sv. Antuna do Svetišta Majke Božje Gorske, a uredit će se i novi dio staze od Lovačkog doma do Cukovca. Prva Poučna staza Lobor uređena je prije 14 godina, a osmislio ju je dr. Karlo Bezak u suradnji s OŠ Lobor te uz financijsku pomoć Općine i sponzora.
Općina je za projekt dobila 529.412 kuna iz europskih sredstava, a trenutno je u tijeku javna nabava za odabir izvođača za rekonstrukciju i proširenje edukativne poučne staze.
Kako je za Radio Zlatar rekla načelnica Lobora Ljubica Jembrih, na novoj dionici staze dugačkoj 1100 metara planiraju se atraktivni sadržaji poput “Bambi staze” s hranilištem za divljač i pripadajućim panoima, hotel za ptice i kukce te na završetku “Zelena učiteljica”, a postojeći objekt u Cukovcu će se obnoviti i urediti prirodnim drvenim materijalom te će se pretvoriti u edukacijski centar za proučavanje flore i faune, posebno za školsku i vrtićku djecu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba