Policiji poznati recidivist (41) u Gubaševom s 1,98 promila alkohola u krvi, bez vozačke i s tuđim automobilom skrivio nesreću u kojoj je ozlijeđena 46-godišnjakinja

Uhićen i oduzeto mu vozilo, a sud mu odredio 10 dana zatvora i novčanu kaznu od 42.700 kuna. Kažnjena i vlasnica vozila

Objavljeno: 14.02.2021. Alen Brodar

U Gubaševu je u petak oko 14.40 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.
Do nesreće je došlo jer 41-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, nije držao potrebiti razmak između vozila te je prednjim dijelom vozila udario u zadnji kraj osobnog automobila kojim je upravljala 46-godišnja hrvatska državljanka, koja je zaustavila vozilo u koloni vozila zbog obližnjeg raskrižja s kružnim tokom. Tom prilikom 46-godišnjakinja zadobila je lakše tjelesne ozlijede.
 Prilikom alkotestiranja, 41-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 promila, a također je utvrđeno kako je osobnim automobilom upravljao bez položenog vozačkog ispita te da kod sebe nema osobnu iskaznicu. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je upravljao vozilom u vlasništvu 46-godišnje državljanke. Kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, a s obzirom da su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje, 41-godišnjak je temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićen, a temeljem članka 229. stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama oduzeto mu je osobno vozilo kojim je izazvao prometnu nesreću do donošenja odluke suda o postupanju s privremeno oduzetim vozilom. Budući da je i 46-godišnja vlasnica automobila, kojim je upravljao 41-godišnjak, došla na mjesto prometne nesreće, zbog počinjenog prekršaja iz članka 229 st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen joj je obavezni prekršajni nalog na 3000 kuna. A u subotu je 41-godišnjak zbog počinjenih prekršaja priveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od 10 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu. Daljnji prekršajni postupak nastavit će se redovnim putem, a predložena novčana kazna za počinjene prekršaje je 42.700 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba