Očekujete ruže za Valentinovo ili ih možda namjeravate pokloniti? Onda je vrijeme za kratku poduku!

Što boja ruže govori o namjerama i osjećajima osobe koja je poklanja?

Objavljeno: 13.02.2021. zagorjeinternational

Valentinovo je tu i ostalo vam je još vrlo malo vremena da razmislite čime ćete sutra obradovati svoju voljenu. Cvijeće je uvijek dobar izbor, ali i tu treba biti oprezan, pogotovo kada se radi o ružama, jer svaka boja ima svoje značenje i poruku koju odašilje osobi kojoj je namijenjena.

Stoga, prije nego što krenete u “last minute shopping”, pročitajte pojašnjenje koji donosi portal Miss7.

Crvene ruže

Dakako, one se najčešće poklanjaju, a osim što simboliziraju ljubav, njima se može iskazati i poštovanje, strast, predanost te romantika.

Tamno crvene

Izražava odanost i vječnu ljepotu, stoga ako nekome želite poručiti kako ga smatrate vječno lijepim, bilo duhovno ili fizički, znate koju boju trebate odabrati u cvjećarnici.

Zagasito ružičaste

U sebi nosi značenje mladenačke strasti, ljupkosti sa stavom i znanosti, a simbol je flertovanja, kreativnosti i uzbuđenja. Imate li već u planu nekoga kome ćete pokloniti ružu u ovoj boji?

Blijedo ružičaste

Simbol su slatkoće, mira i nježnosti, ali i ljubavi prema sebi. Od koga očekujete blijedo ružičastu ružu, koja odaje dojam gracioznosti i dobrodušnosti?

Žute ruže

U prošlosti su simbolizirale ljubomoru, no danas se na njih gleda kao na cvijeće koje odiše toplinom i veseljem – simboliziraju mladost, energiju i prijateljstvo. Pokaži prijateljici koliko ti je značajna u životu i pokloni joj žutu ružu kao simbol vašeg prijateljstva.

Ruže u boji breskve

Tko se ne bi rastopio kada bi dobio jednu ružu u ovoj boji. Predivne su, zar ne?

A evo i kakvu poruku šaljete njima – toplina, podrška, odanost i entuzijazam.

Bijele ruže

Povezujemo ih sa svadbenim svečanostima, ali i znakom pažnje u teškim situacijama koje život ponekad postavi ispred nas – stoga simboliziraju novi početak, nevinost, čistoću, eleganciju i duhovnost. Pokloni li vam netko bijelu ružu, možda vas želi potaknuti na okretanje nove stranice u životu?

Ljubičaste ruže

Ne znate kako biste nekome poručili da je uzvišena, posebna, mudra ili tajnovita? Upravo ste saznali – ljubičaste ruže u sebi nose navedenu simboliku. One odišu čarolijom što ih ubraja među najaromatičnije ruže.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba