Udruga Petrože – Krušljevo Selo po prvi puta organizirala proslavu Blaževa u virtualnom obliku

Pjevali duhovne skladbe i održali recital, a video se može pogledati na YouTubeu

Objavljeno: 12.02.2021. zagorjeinternational

Petnaestu godinu zaredom, Udruga “Petrože – Krušljevo Selo“ održala je lokalno – tradicijsku manifestaciju Blaževo, kojom održava kontinuitet čuvanja stoljetne kulturne baštine i običaja svog kraja, mjesta i grada, a kroz duhovni izričaj, igrokaze, recitale i pjesme povezuju se različita društva, KUD-ovi, pojedinci i izvođači. Na taj način udruga potiče djecu i mlade na uključivanje u aktivnosti civilnog društva, očuvanje kulturne baštine i tradicije te volontiranje u zajednici.

U kapeli sv. Petra i Pavla u Krušljevom Selu tradicionalno je proslavljena sveta misa na kojoj su se, tradicionalno, blagoslovile jabuke i ljudska grla. Zbog epidemioloških mjera, udruga je pripremila i repertoar modernih duhovnih pjesama i recital, ali bez gostiju. Po prvi puta, manifestacija Blaževo obilježena je virtualnim putem – video uradak je editiran i obrađen te se može pogledati na YouTube kanalu Udruge Petrože pod nazivom 15. Blaževo – Virtual.

Najnovije po kategorijama

PONOS ZAGORJA: “Bilo je trenutaka kad se od osjećaja nemoći plakalo na poslu, ali uspjeli smo odraditi dobar posao. Bili smo tim”

NA PRVOJ CRTI OBRANE OD COVIDA: Razgovarali smo s dvije liječnice iz Opće bolnice Zabok, dr. Marijom Marković i dr. Sandrom Ljubičić, koje su nam otkrile kako se s nečime što je do prije godinu dana bilo nepoznanica u RH, nose i profesionalno i privatno

PONOS ZAGORJA: “Bilo je trenutaka kad se od osjećaja nemoći plakalo na poslu, ali uspjeli smo odraditi dobar posao. Bili smo tim”

Objavljeno: 07.03.2021. alenbrodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter