Tradicionalna krapinska Međunarodna izložba maski ove se godine održava u virtualnom obliku, a u Galeriji se može pogledati Izložba maski iz fundusa Galerije

NA MREŽNIM STRANICAMA I YOUTUBEU: Svoje radove izlaže 80 autora iz pet zemalja

Objavljeno: 12.02.2021. zagorjeinternational

Izložba maski iz fundusa Galerije otvorena je od danas u Galeriji grada Krapine te se može pogledati do 12. ožujka. Kao i većina događanja zbog potrebe pridržavanja epidemioloških mjera koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa, tradicionalna Međunarodna izložba maski ove se godine održava virtualno te se može razgledati na mrežnoj stranici i YouTube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Na njoj je izloženo više od 90 maski, a prijavilo se 80 autora koji dolaze iz Hrvatske (Zagreb, Samobor, Varaždin, Velika Gorica, Čakovec, Osijek, Skrad, Pula Rijeka, Split, Dubrovnik), zatim Slovenije (Ljubljana, Oplotnica, Slovenska Bistrica), Srbije (Pančevo, Senta), Njemačke i Francuske. Svoje radove predstavljaju i članovi Udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk” iz Popovače te učenici ŠUDIGO-a iz Zaboka, a maske su izrađene u različitim tehnikama i od različitih materijala – keramike, stakla, papira, vune i tkanine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba