Kafići su zatvoreni, okupljanja se ne preporučuju i više nemate ideju kako si uljepšati zimske večeri?

Provedite subotu uz film – donosimo nekoliko prijedloga za romantične duše

Objavljeno: 06.02.2021. zagorjeinternational

Nalazimo se uslijed pandemije koronavirusa, kafići su zatvoreni i vi jednostavno nemate plan kako provesti vikend? U zimskim mjesecima, večer provesti na kauču gledajući filmove nije loša ideja, a kako se Dan zaljubljenih sve više približava, donosimo nekoliko prijedloga filmova u kojima emocije pršte na sve strane.

Prljavi ples

Ako volite ples, onda je ovaj klasik odličan izbor za vas. Baby ( Jennifer Grey ) s roditeljima i sestrom dolazi na ljetovanje u Catskills gdje upoznaje zgodnog instruktora plesa Johnny-a (Patrick Swayze) s kojim na kraju uvježbava plesnu točku za natjecanje na kojem mijenja njegovu plesnu partnericu koja ne može nastupiti. Uvježbavajući nastup za natjecanje, Baby i Johnny se polako zbližavaju, te se na kraju dogodi ljubavna iskra između njih.

Imaš poruku

U stvarnom svijetu poslovni konkurenti, a u virtualnom svijetu srodne duše – zvuči primamljivo? Joe Fox (Tom Hanks) vlasnik je lanaca knjižara koji su konkurencija malim knjižarama poput one Kathleen Kelly. U stvarnosti između njih bukti ljutnja, a preko ekrana razvila se ljubav.

Titanic

Potonuće na prvom putovanju jednog od najpoznatijih brodova u povijesti poslužilo je kao okosnica za ljubavnu priču dvoje mladih ljudi, Jack i Rose, čija je ljubavna priča u filmu prema riječima redatelja filma James Camerona zapravo fikcija, ali ipak dovoljno stvarno prikazana da iz mnogih uspije izmamiti pokoju suzu. Najpoznatija scena iz filma je kada Leonardo Di Caprio pridržava Kate Winslet na krmi broda, a Titanic ploveći razdvaja more – emotivci pripremite maramice.

Prekinuti snovi

Tessa je 17- godišnjakinja koja saznaje da je smrtno bolesna, te da joj ostaje još nekoliko mjeseci života. Nakon tog saznanja, ona se ne povlači u sebe, već nastoji to preostalo vrijeme iskoristiti za ostvarivanje svojih životnih želja. Dok pokušava ostvariti želje, zaljubljuje se u svog susjeda koji joj pruža podršku i ispunjava želju – poželjela je da njeno ime bude posvuda, a on ga je ispisao svuda po zgradama u gradu.

Odbjegla nevjesta

Maggie (Julia Roberts) je već nekoliko puta ostavila svoje odabranike pred oltarom, te zbog toga privuče pažnju njujorškog reportera koji dobiva zadatak napisati članak o njoj i njenim propalim vjenčanjima i to sve dok se Maggie odlučuje na novi pokušaj izgovaranja sudbonosnog “da” pred oltarom. Događa se ono što nitko na početku nije očekivao – zaručnika ostavlja zbog novinara s kojim se zbližila dok je istraživao njene neuspjele pokušaje udaje.  

Moj najbolji prijatelj se ženi

Julianne shvati da je zaljubljena u svog najboljeg prijatelja Michaela, s kojim je tijekom fakulteta sklopila dogovor da će se vjenčati jedno drugim ako ne uspiju pronaći partnere do svog 28. rođendana, ali na njenu žalost, Michael joj priopći da se ženi, a ona to vjenčanje želi spriječiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba