Slavni prognostičar iz američkog Punxsutawneyja

Svizac Phil predvidio još šest tjedana zime

Objavljeno: 02.02.2021. zagorjeinternational

Ponovno je Sviščev dan, rekao bi Bill Murray u popularnom filmu „Beskrajan dan“ iz 1993. godine. Danas je svizac Phil, slavni prognostičar iz Punxsutawneyja, provirio je iz svoje nastambe u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji i objavio da si vidi sjenu. Prema tradiciji time je predvidio još šest tjedana zime.

Phil svoju prognozu daje preko posebnog „prevoditelja“ sa sviščeva jezika. Međutim, ovaj put zbog epidemije koronavirusa to nije izgovorio pred mnoštvom ljudi. Sviščeve prognoze dio su tradicije čiji korijeni sežu u 1887. godinu. Sviščev dan obilježava se na Svijećnicu širom SAD-a. Svisci spavaju zimski san i njihov im biološki sat govori kada je vrijeme za buđenje i početak reprodukcije. To je pomoglo širenju legende da proljeće dolazi sa sviščevim buđenjem.

Najnovije po kategorijama

“Deficitarna smo profesija, u nekim krajevima Hrvatske ni nema edukacijskih rehabilitatora, pa su djeca pogrešno obilježena kao ‘zločesta i nemoguća'”

Marija Presečki - Zmajlović, rodom iz Petrovskog, jedna je od glavnih pokretačica nacionalne inicijative "Edukacijski rehabilitatori - ključ inkluzije"

“Deficitarna smo profesija, u nekim krajevima Hrvatske ni nema edukacijskih rehabilitatora, pa su djeca pogrešno obilježena kao ‘zločesta i nemoguća'”

Objavljeno: 02.03.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter