Andrija Klarić je u ponedjeljak otvorio svoju teretanu na Trešnjevci

Dobio je 30.000 kuna kazne, teretana će biti zapečaćena

Objavljeno: 02.02.2021. zagorjeinternational

Vlasniku teretane Andriji Klariću, koji je u ponedjeljak priveden nakon što je na Trešnjevci otvorio teretanu unatoč mjerama Stožera, teretana će biti zapečaćena.

– Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja – objavio je Inspektorat.

Inspektori Civilne zaštite vlasniku su odredili i dvije kazne. Jednu za pravnu osobu od 10.000 i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20.000 kuna. Obje su minimalne.

Andrija Klarić u ponedjeljak je nakon što je otvorio teretanu, priveden te nakon ispitivanja u policiji predan pritvorskom nadzorniku gdje čeka ispitivanje u Tužiteljstvu. Ispitivanje će biti održano vjerojatno danas poslijepodne, rekao je njegov odvjetnik Gordan Marović.

Ne smatra se krivim. Smatra da je ovo pitanje njegove slobode, da je to stvar principa, da su mjere nejednako raspoređene u različitim dijelovima pučanstva. Smatra da su mu time ugroženi i osobna sloboda i egzistencija njega i njegove obitelji. On ne negira postojanje bolesti, ne negira sve mjere, nego samo ove mjere koje se tiču zatvaranja različitih vrsta poslova kojima se ljudi bave – rekao je Marović za N1.

Dodaje da je spreman za sankcije koje mu slijede za kazneno djelo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba