EU će uvesti analne briseve za otkrivanje korone?

“Kao i dosad kada je riječ o pandemiji slijedit ćemo preporuke struke. Ako nas ona odvede do stražnjice, razmislit ćemo i o toj opciji”

Objavljeno: 29.01.2021. zagorjeinternational

Kina je u sklopu testiranja na koronavirus počela raditi analne briseve. Glasnogovornik Europske Komisije Eric Mamer upitan je hoće li se takve metode testiranja uskoro primjenjivati i u Europi.

– Mislim da nas ovo pitanje sve osobno zanima – rekao je uz smijeh Mamer te pitanje preusmjerio na kolegu.

– Kao i dosad kada je riječ o pandemiji slijedit ćemo preporuke struke. Ako nas ona odvede do stražnjice, razmislit ćemo i o toj opciji – kazao je njegov kolega Stefan De Keersmaecker i nasmijao prisutne.

– Mislim da ne očekujete da ulazim u tehničke detalje o tome – dodao je i ponovno izazvao prolom smijeha.

Budući da kineski stručnjaci tvrde da takva metoda testiranja daje mnogo pouzdanije podatke, tu je temu do kraja presice ponovno otvorio drugi novinar.

– S obzirom na tvrdnju o pouzdanijim rezultatima, postoji li mogućnost da se takvo testiranje doista uđe u preporuke EK?“ – upitao je glasnogovornika.

– Testiranje je stvar država članica i Komisija izdaje jedino preporuke. Ovisimo o savjetima stručnjaka pa mislim da je najbolje da to pitanje prepustimo njima i da oni vide koji su najbolji pristupi – zaključio je De Keersmaecker, prenosi Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba