Saborska zastupnica Natalija Martinčević ministru Viliju Berošu:

“Varaždinskoj bolnici treba odmah priznati status COVID bolnice i osigurati dodatak od 10 posto na plaće zaposlenicima“

Objavljeno: 28.01.2021. JJ

Saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević u Saboru je, tijekom rasprave o Izvješću o učincima provedbe epidemioloških mjera, ministru zdravstva Viliju Berošu postavila pitanje o priznavanju statusa COVID bolnice Općoj bolnici Varaždin.

– Varaždinska županija bila je jedna od najugroženijih u ovoj pandemiji i stoga je Opća bolnica Varaždin bila pod posebnim pritiskom. Mi smo u jednom trenutku imali 278 osoba s težom kliničkom slikom te smo proporcionalno bili opterećeniji i od KB-a Dubrave kao COVID bolnice. Stoga je moje pitanje kada će OB Varaždin biti priznat status COVID bolnice, što je iznimno važno zbog zaposlenika koji time ostvaruju pravo na 10 posto dodatka na plaću. Vi sami dobro znate što su sve zaposlenici varaždinske bolnice, koja je bila pod najjačim udarom, proživljavali, jer ste i sami tome svjedočili više puta, te vas sada još jednom molim da se ova odluka donese odmah – istaknula je Martinčević. U svom odgovoru, ministar Beroš je još jednom zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima u Varaždinskoj županiji na iznimnom trudu i požrtvovnosti te je podržao navedeni prijedlog.

Najnovije po kategorijama

“Deficitarna smo profesija, u nekim krajevima Hrvatske ni nema edukacijskih rehabilitatora, pa su djeca pogrešno obilježena kao ‘zločesta i nemoguća'”

Marija Presečki - Zmajlović, rodom iz Petrovskog, jedna je od glavnih pokretačica nacionalne inicijative "Edukacijski rehabilitatori - ključ inkluzije"

“Deficitarna smo profesija, u nekim krajevima Hrvatske ni nema edukacijskih rehabilitatora, pa su djeca pogrešno obilježena kao ‘zločesta i nemoguća'”

Objavljeno: 02.03.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter