Predložio ga Červar, a podržao upravni odbor

Hrvoje Horvat je novi izbornik rukometne reprezentacije

Objavljeno: 28.01.2021. zagorjeinternational

Lino Červar (70) predložio je Hrvoja Horvata (43) za svojeg nasljednika na klupi hrvatske rukometne reprezentacije. Tu odluku je potvrdio upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. Horvat će do kraja sezone ostati trener Nexea, saznaje 24sata.

Horvat je na posljednja tri velika natjecanja bio Červarov pomoćnika dobro poznaje igrače. Na klupskom planu s našičkim Nexeom bilježi dobre rezultate u domaćem prvenstvu i europskim kupovima.

Horvata čeka teška situacija jer nas od 12. do 14. ožujka u Montpellieru čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre u kojima se trebamo dokopati jednoga od prva dva mjesta uz domaćina Francusku, Portugal i Tunis.

Horvat je imenovan većinom glasova (uz jedan glas protiv i jedan suzdržan) ispred Ivana Balića, koji nema potrebnu diplomu za mjesto izbornika, te bivšeg izbornika Slavka Goluže. Savez ovu odluku pojašnjava kontinuitetom u radu.

– Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara – rekao je Horvat.

Dodao je kako je kroz sve te godine skupio puno znanja i iskustva i vjeruje da će mu ono pomoći u vođenju reprezentacije.

– Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku – kazao je Horvat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba