Grad Pregrada potpisao je Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini

“Ovaj dokument predstavlja služi kao poveznica između politike i prakse rada s mladima”

Objavljeno: 27.01.2021. AB

Grad Pregrada potpisao je Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini, kojom priznaje načela Povelje kao smjernice za daljnji razvoj lokalnog rada s mladima. Riječ je o dokumentu koji predstavlja referentni okvir za svakodnevni rad s mladima te služi kao poveznica između politike i prakse rada s mladima, a koji je donesen u sklopu projekta Europe Goes Local, kojeg uz Hrvatsku provode i 22 druge države članice Europske unije.

Povelja čini zajedničku europsku platformu za nužan dijalog o radu s mladima.  Ona je metodološki alat dostupan svima, a funkcionira kao kontrolna lista s pomoću kojega dionici mogu raspravljati o mjerama koje su potrebne za daljnji razvoj rada s mladima tako da se obuhvate svi aspekti i stajališta te da se rad s mladima izvodi na najbolji i najučinkovitiji način.

Projekt Europe goes local u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe EU, a Grad Pregrada bio je korisnik prvog izdanja nacionalnih aktivnosti u okviru projekta, zajedno s još deset drugih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj. Organizirani sustav stručne podrške tijekom cijelog trajanja projekta pomogao je Gradu Pregradi u umrežavanju i povezivanju na europskoj razini, u jačanju kapaciteta za rad s mladima kroz distribuciju informacija i razmjenu dobre prakse te edukaciju osoba koje rade s mladima u Pregradi, kroz mentorstvo, studijske posjete te aktivnosti transnacionalne suradnje. Kroz projekt Grad Pregrada stvorio je održivi sustav podrške radu s mladima kroz određene aktivnosti poput započinjanja procesa za pokretanje centra za mlade, pilotiranja participativnog proračuna za mlade, jačanja kapaciteta za rad s mladima i izradu novog gradskog programa za mlade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba