PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O SLUČAJU ŠIMUNIĆ – HDZ: "Dobro je da javnost vidi kakvim se metodama služe stranke"

“Ne vidim kaznenu odgovornost. Ovo nije trgovina utjecajem, nego anticipirana trgovina utjecajem, u smislu stvaranja neke koalicije”

Objavljeno: 27.01.2021. AB

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je jutros slučaj sporne snimke Žarka Tušeka i rekao da je korupcija kazneno djelo, a da ne zna što znači politička korupcija, piše 24 sata

– Ne vidim kaznenu odgovornost. Ovo nije trgovina utjecajem, nego anticipirana trgovina utjecajem, pro futuro. U smislu stvaranja neke koalicije. Dobro je da javnost vidi ovo, kakvim se metodama stranke služe – rekao je Milanović i dodao da je to zlo u politici, a da se time nikada nije bavio. Kaže i da se to više događa na lokalnoj razini. Komentirao je i kako ovo nije obrana Plenkovića ili Tušeka, već pokazatelj kako sustav radi.

– To izjednačiti s kaznenim djelom? Ne. Branit ću pravo političara da budu budale. To je prostor politike, to nije trgovina utjecajem, to je javna odgovornost i javna služba i zna se kako se na ta mjesta dolazi. Meni to nije u redu ljudski, to je jadno i bijedno. Ali nakon što je Sabo odležao u logorima u Srbiji još ga je njegova država ćuzirala na godinu dana. Zbog takvih stvari se ne ide u zatvor ali se gube izbori. Nudio je sudjelovanje u vlasti. Ovo je pokazatelj kako sustav funkcionira, i ljudi onda mogu birati. To nije normalno, to je jadno, ali prestanimo zagovarati o tome da se zbog toga ide u zatvor. Možda u Rusiji. Čovjek je nudio nešto s čime danas-sutra računa na svoju sramotu. Dosta je te hajke bilo. Naveo sam primjer Željka Sabe s kojim nisam dobro surađivao. Zašto je taj čovjek bio u zatvoru? – zaključio je Milanović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba