FUCHS I EPIDEMIOLOZI DALI ZELENO SVJETLO: Od ponedjeljka u školu idu svi učenici?

ŽUPAN KOLAR: Da se mene pitalo, svi bi srednjoškolci pratili nastavu po B modelu – pola njih u školi i pola kod kuće

Objavljeno: 26.01.2021. zagorjeinternational

Na sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima zaključeno je da je situacija među učenicima dovoljno povoljna da bi se idućeg tjedna moglo postupno ići u otvorenje škola.

Dogovoreno je da će svaka županija donijeti odluku na lokalnoj razini nakon konzultacije sa stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja. Konačna odluka bit će donesena tijekom ovoga tjedna. Više župana sklonija je za otvorenje škola od idućeg tjedna. Nekima je odluku o otvorenju poljuljala smrt dječaka iz Zagreba koji je preminuo zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom.

Grad Zagreb će odluku o eventualnoj promjeni modela od idućega tjedna donijeti u četvrtak ili petak.

– Danas je rano govoriti. Prema novim podacima, imamo dva do tri zaražena učenika više nego prije par dana, no riječ je doista o blagome porastu – kazao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

U Krapinsko-zagorskoj županiji srednje škole su od početka polugodišta otvorene ne samo za maturante nego i za učenike završnih razreda trogodišnjih i petogodišnjih škola.

– Da se mene pitalo, svi bi srednjoškolci od ovoga polugodišta išli na nastavu kombinirano, po B modelu. Pedeset posto učenika u školi i jednako toliko od kuće stvorilo bi dobre preduvjete za poštovanje epidemioloških mjera u školama i u prometu. U srijedu imamo sastanak s lokalnim stožerom i tada ćemo biti pametniji. Ako me pitate osobno, cilj je otvoriti škole što prije za sve učenike – kazao je Kolar za Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba