“KAJ JA IMAM OD TOGA?“: Nezavisni oroslavski vijećnik V. Šimunić susreo se s HDZ-ovcima Ž. Tušekom i E. Gredičakom u kleti oroslavskog gradonačelnika, gdje je od njih dobio ponudu vezanu uz izlazak na izbore u svibnju

PRIJEDLOG SURADNJE ILI POLITIČKA TRGOVINA? “Za kampanju mi je ponudio logistiku, a nakon izbora moja bi lista trebala podržati HDZ-ovu platformu koja bi skinula sadašnjeg župana“

Objavljeno: 26.01.2021. zagorjeinternational

Nezavisni oroslavski gradski vijećnik Viktor Šimunić odlučio je ekskluzivno za portal 24 sata progovoriti o sastanku s predsjednikom HDZ-a Krapinsko – zagorske županije i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom i oroslavskim gradonačelnikom Emilom Gredičakom, koji se održao 16. siječnja u kleti oroslavskog gradonačelnika.

Šimunić je ispričao da ga je na razgovor s Tušekom zvao HDZ-ov gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Ponudili su mu, ističe, da on na lokalne izbore u svibnju ide s nezavisnom listom koja bi bila centrističko – lijeva i da tako odnese glasove SDP-u. HDZ-ovci bi mu pritom tajno pomogli financirati tu kampanju, a nakon izbora bio bi partner HDZ-u.

– Tušek je pričao većinu vremena. Za kampanju mi je ponudio logistiku, informacije, marketinšku pomoć, da će mi srediti 25.000 plakata ako trebam. Naravno, za naš dogovor se nije smjelo znati. A onda, nakon izbora, moja lista bi trebala podržati HDZ-ovu platformu koja bi skinula sadašnjeg župana na vlasti. Tušek mi je rekao da biram što hoću, koje pročelničko mjesto želim. Ili da biram neku drugu instituciju ako je želim voditi, Park prirode Medvednica, Centar za prirodu u Zagorju…. Gredičak mi je poručio da samo trebam reći što želim i što mi odgovara – rekao je Šimunić.

– Bilo mi je nevjerojatno da tako olako nude mjesta. Pa kako ja mogu biti ravnatelj Parka prirode, ja nisam te struke, ne znam ništa o tome, ne znam niti razlikovati sve vrste drveća na Medvednici. A oni bi mi dali da budem ravnatelj?! Isto vrijedi i za pročelnička mjesta. Zato nam toliko i buja administracija, zato i imamo afere, jer se tako postavljaju nekompetentni ljudi stranačkom trgovinom. Tome treba doći kraj. Nadam se da će više onih koji su se našli u sličnoj situaciji kao i ja ili su nagovarani na korupciju izaći u javnost i da svi shvatimo da je takvo ponašanje neprihvatljivo – obrazložio je Šimunić zašto je odlučio cijeli slučaj otkriti javnosti.

Na kraju sastanka su mu Tušek i Gredičak poručili da razmisli, da je sve na stolu i da se treba odlučiti, te su se trebali naći još jednom.

– Ali nisam imao želuca. Nisam mogao prolaziti to još jednom i sastajati se tim ljudima. Nisam htio u tome sudjelovati. Oni su došli s pričom o novom, poštenijem Zagorju koje nam je potrebno, a odmah nude uhljebljivanje – zaključuje Šimunić.

Šimunić je prije samog sastanka s Tušekom i Gredičakom novinaru 24 sata poslao mail u kojem je najavio da  ide na sastanak. U mailu je unaprijed opisao da očekuje da će mu dati neku vrstu ponude jer kritizira HDZ u gradu i na nacionalnoj razini. Napisao je da će što god ponude, tražiti još više kako bi vidio dokle su spremni ići i da će o svemu obavijestiti javnost.

Tušek i Gredičak su potvrdili da su sudjelovali na sastanku, ali su obojica negirala da su nudili tajno financiranje u kampanji, te pročelnička i ravnateljska mjesta.

– Ma dajte, gospodine… To je notorna glupost i najnotornija laž koju sam u životu čuo. Apsolutno nismo ništa nudili, razgovarali smo normalno o suradnji. Nije bilo riječi o funkcijama, pozicijama, ništa, ništa, ništa. Kažem vam to kao čovjek koji ima svoje ljudske vrijednosti i moral – rekao je Tušek, koji tvrdi da je Šimunić inicirao sastanak, iako vijećnik tvrdi obratno.

Slično je reagirao i Gredičak.

– To nije točno i apsolutno odbijam insinuacije u tom smjeru. Niti možemo mi to raditi, niti smo takvo nešto pokušali. Mi smo razgovarali normalno o potencijalnoj suradnji, ne bi nikada nudili takvo što. To me jako vrijeđa, to je neistina. Neugodno sam iznenađen da je vam je Šimunić nešto takvo rekao – kaže Gredičak.

Međutim, Šimunić je razgovor snimio te je jedan dio snimke objavljen na portalu 24 sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba