PREMIJER PLENKOVIĆ O SLUČAJU TUŠEK – ŠIMUNIĆ: “Žarko Tušek sigurno ostaje u Krapinsko – zagorskoj županiji“

“Ne znam kako mu se to dogodilo, on je preiskusan političar. Radari u kletima ne funkcioniraju baš“

Objavljeno: 26.01.2021. zagorjeinternational

Nakon sastanka parlamentarne većine, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković dao je izjavu za medije vezano uz slučaj Žarka Tušeka i njegov sastanak s nezavisnim vijećnikom Viktorom Šimunićem.

– On sigurno ostaje u Krapinsko – zagorskoj županiji. Dogodila se jedna gruba politička pogreška, ne znam kako mu se to dogodilo. On je preiskusan političar da ode na sastanak i završi kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja, u svakom slučaju politička greška koja se nije smjela dogoditi. Treba detaljno vidjeti što je sve izgovoreno i na koji način. Da se iole informirao, nisam pratio gospodina osim da je dobio propusnicu na bizaran način pa je Kolar govorio da se radi o pogrešci, ako prate opus s ovim što je vidljivo na prvi pogled, ne vidim što je trebao raditi s njim na sastanku – kazao je Plenković, piše Jutarnji list.

Dodao je i da nije siguran da tu ima velikih temelja za neku vrstu odgovornosti.

– Budući da je riječ o snimci, takva je, kakva je. Radari u kletima ne funkcioniraju baš. Nezamislivo je da se tako nešto dogodilo – kazao je premijer.

Dodao je i da je jasno da Šimunić nije došao s namjerom suradnje u budućnosti.

– Razgovarao sam s Tušekom kratko kada sam shvatio što se zbiva, neposredno prije pressice. On nastoji reći, koliko sam vidio, da nije došao trgovati utjecajem nego da je karikirao što bi se tu sve moglo, pa se vidi kako ga gospodin navodi u ofsajd. Ovo je bilo vrlo s predumišljajem napravljeno da ga se dovede u tu situaciju. Ispao je naivan i pogriješio je – kaže Plenković te dodaje da je kapitalan problem to što se Tušek doveo u situaciju da “sjedi u istoj sobi s gospodinom“.

Odgovorio je i na pitanje ima li Tušek njegovo povjerenje u stranci.

– Nije stvar mog povjerenja. Čovjek je izabran prije dva mjeseca na unutarstranačkim izborima kao novi – stari čelnik HDZ-a u Krapinsko – zagorskoj županiji i zato se i čudim. Nije prestar, mlad je, ali ovakvo nešto mu se nije trebalo dogoditi – zaključio je premijer.

Najnovije po kategorijama

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: Od iznenada preminulog velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića opraštaju se brojne kolege sportaši, novinar, klubovi, navijači…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. AB

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter