NEDJELJNA INTERVENCIJA DVD-a PREGRADA: U pomoć priskočili i ZJVP te DVD Vinagora

Zapalilo se krovište gospodarskog objekta u Donjoj Plemenšćini

Objavljeno: 25.01.2021. JJ

U nedjelju u 16.23 sata Dobrovoljno vatrogasno društvo Pregrada zaprimilo je dojavu o požaru gospodarskog objekta u Donjoj Plemenšćini, u vlasništvu 38-godišnjeg hrvatskog državljanina. Na intervenciju je izašlo navalno vozilo sa sedam vatrogasaca u 16.27, te minutu kasnije i autocisterna s tri vatrogasca.

Zbog navigacijskih poteškoća, vrijeme dolaska na mjesto intervencije znatno je oduženo. Dolaskom na mjesto intervencije, vatrogasci su zatekli požar krovišta na manjem gospodarskom objektu te su odmah pristupili gašenju požara preko dva brzonavalna vitla. Postavili su i cijevnu prugu na koju se spaja navalno vozilo Zagorske javne vatrogasne postrojbe.

– Naša autocisterna dopunjavala je navalna vozila s vodom, a ubrzo nam se priključila i autocisterna DVD-a Vinagora te kombi vozilo DVD-a Pregrada. Požar smo vrlo brzo stavili pod kontrolu te pristupili detaljnom gašenju. U spremište smo se vratili u 19.14 – kažu iz DVD-a Pregrada.  

Na intervenciji je ukupno sudjelovalo 18 njihovih članova sa sva tri vozila, Zagorska javna vatrogasna postrojba i DVD Vinagora.

Obavljenim očevidom policijskih službenika i inspektora za zaštitu od požara, utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed neispravnosti električne instalacije, kratkog spoja i taljenja izolacije vodiča, uslijed čega je vatra zahvatila balu sjena i požar se proširio na ostatak bala sjena i slame koje su se nalazile u potkrovlju gospodarskog objekta te na drveni strop i krovnu konstrukciju, koja je u potpunosti izgorjela. Ozlijeđenih osoba, na sreću, nije bilo.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter