MA, KAKVE MJERE: Objavljena skandalozna video snimka bolničkog tuluma

UZ ALKOHOL, SVIRAČE I PLES: Medicinske sestre i pomoćno osoblje tulumarili u najvećoj hrvatskoj COVID bolnici – KB-u Dubravi

Objavljeno: 22.01.2021. zagorjeinternational

RTL je objavio video snimku tuluma u najvećoj hrvatskoj COVID bolnici – Kliničkoj bolnici Dubrava. Vidi se kako, uz svirače i alkohol, slave medicinske sestre i pomoćno osoblje, naravno, bez pridržavanja epidemioloških mjera. To je naljutilo dio njihovih kolega koji su RTL-u ustupili snimku, a jedna djelatnica uputila je i pismo.

“U ovakvim situacijama me sram što sam medicinska sestra. U 20 godina staža ovo nisam doživjela. Nepoštivanje epidemioloških mjera, alkohol u potocima, tambure, pjesma i ples. I sve to u prostoru bolnice u režiji djelatnika. Ne znam tko je dozvolio bend u bolnici i je li za to znao, ali očekujem sankcije za aktere ovog događaja. Mislim da se ovime bacila ružna slika na ostale djelatnike koji svoj posao rade kako treba, cijela bolnica bruji o spornom tulumu, a vrijeme je i da se za to odgovara i spriječi u buduće. Borimo se protiv virusa, a sami ga širimo. Ljuta sam i razočarana”, piše u pismu.

RTL je i v.d. ravnatelja KB-a Dubrava upoznao sa slučajem.

– Pa gledajte, ja snimku vidim prvi put i iznenađen sam, ali morate mi dati vrijeme da utvrdimo činjenice, okolnosti pa da vam dam nešto detaljniji odgovor na to – rekao je Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja KB-a Dubrava.

Za sada je nepoznato i koliko je djelatnika u trenutku zabave bilo u smjeni zaduženo za skrb o bolesnicima, a koliko ih je ostalo nakon što je njihov posao završio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba