U 66. godini u Los Angelesu

Preminula glumica Mira Furlan

Objavljeno: 22.01.2021. zagorjeinternational

Glumica Mira Furlan preminula je u srijedu u dobi od 66 godina. Uzrok smrti nije poznat. J. Michael Straczynski, autor znanstveno-fantastične serije Babylon 5, u kojoj je Furlan glumila, odao je počast glumici. Kazao je kako je znao da je Mirino zdravlje sve lošije te da su se nadali da će joj biti bolje.Kasnije je dobio poziv od Mirinog kolege Petera Jurasika koji mu je kazao kako je suprug, redatelj Goran Gajić, ‘vodi kući’.

Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Bila je istaknuta glumica HNK, a 80-ih godina prošlog stoljeća postala jedna od najprepoznatljivijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom razdoblju glumila je u filmovima ‘Kiklop’ (1982.) Antuna Vrdoljaka, ‘U raljama života’ (1984.) i ‘Za sreću je potrebno troje’ (1986.) Rajka Grlića te filmu ‘Ljepota poroka’ (1986.) Živka Nikolića. Na televiziji je ostala zapažena u seriji ‘Smogovci’.

Početkom Domovinskog rata 90-ih godina odlazi u Ameriku, gdje je glumila u serijama ‘Babylon’ i ‘Izgubljeni’. Posljednje mjesece života provela je u izolaciji u Los Angelesu, gdje je živjela i radila u filmskoj školi, prenosi Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba