Neće se kandidirati za župana

Potvrdila stranka: Žinić podnio ostavku na mjesto šefa sisačko-moslavačkog HDZ-a

Objavljeno: 21.01.2021. zagorjeinternational

Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika predsjednika Županijske organizacije HDZ- a Sisačko-moslavačke županije.

– Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića. Gospodin Žinić obaviješten je o zaključcima vodstva stranke.

Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ- a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto gospodina Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije, vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ.

Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika. Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu – objavio je HDZ, javlja N1.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba