Premijer Andrej Plenković najavio mogućnost ranijeg popuštanja mjera

“Ako se ovakav trend nastavi imat ćemo konzultacije tijekom vikenda sa Stožerom, epidemiolozima i ekonomskim timom Vlade da vidimo što možemo učiniti od 1. veljače”

Objavljeno: 21.01.2021. zagorjeinternational

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Vlada je u četvrtak održala sjednicu. Na početku se  govorilo o stanju vezanom za potres i koronavirus.

Uvodnu riječ je imao premijer Andrej Plenković.

– Imali smo raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi nakon potresa gdje uvrštavamo područje koje je pogodio potres 28. i 29. prosinca u Zakon koji smo usvojili ove jeseni a koji se odnosio na Grad Zagreb.

Nadam se da ćemo do izglasavanja postići konsenzus oko ključnih aspekata koji se odnose na modalitete financiranja same obnove. Što se tiče ostalih tema, možemo konstatirati da je situacija oko epidemije koronavirusa i dalje ohrabrujuća, nastavlja se silazni trend. Hrvatska je u zadnjih 7 dana ostala ispod 1000 potvrđenih slučajeva.

14-dnevna incidencija je pala na 258 na 100 000 stanovnika što je 2 puta manje nego prije tri tjedna. S obzirom na to da se govorilo o rangiranju unutar EU, peti smo po tjednom prosjeku po broja slučajeva na milijun stanovnika. S obzirom na opaki karakter virusa, na novi soj, različite zemlje u različitim trenucima su na rang listama na različitim mjestima. Moramo biti vrlo oprezni.

Želimo da odgovornim ponašanjem koji su pokazali naši sugrađani i mjerama, koje nisu kompletno zatvaranje i nisu policijski sat, gdje smo uspjeli održati radnu aktivnost, držimo sve trgovine otvorenima što mnoge druge zemlje nemaju. Ako se ovakav trend nastavi imat ćemo konzultacije tijekom vikenda sa Stožerom, epidemiolozima i ekonomskim timom Vlade da vidimo što možemo učiniti od 1. veljače – kazao je premijer Plenković.

Čestitao je novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harri te kazao kako se raduje novoj suradnji.

Najnovije po kategorijama

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: Od iznenada preminulog velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića opraštaju se brojne kolege sportaši, novinar, klubovi, navijači…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. AB

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter