POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

Na respiratoru je u KB Dubravi, a netko mu je s računa uzeo 10.000 kuna i u trgovini potrošio još 300 kn?

Objavljeno: 20.01.2021. zagorjeinternational

Ljubomir Mrđa (65) iz Zagreba je prošle srijede zbog koronavirusa završio u KB Dubravi. Kod sebe je imao novčanik i karticu. Njegov sin Goran tvrdi da mu je netko s računa podigao 10.000 kuna i u trgovini potrošio još 300 kuna. Zbog oca u samoizolaciji mu se nalazi i majka Jadranka.

– Ona je stalno u suzama zbog tate i jako je prestrašena, pa se u nekom trenu u subotu sjetila i njegova novčanika. Poslala me sa svojom karticom, jer oboje imaju punomoć za račun onog drugog, da na bankomat odem provjeriti stanje. Ustanovili smo da nešto nije u redu i u banci onda doznali da je s računa dvaput, 14. i 15. siječnja, podignuto po 5000 kuna, u Garden Mallu, odnosno u Sesvetama. Kupljene su i cipele u trgovini. Odmah sam sve prijavio policiji – rekao je Goran za 24sata.

Kaže kako je u nedjelju otišao u bolnicu. Nije pronašao očev novčanik, a nije siguran ni da je vidio njegovu jaknu. Dodaje kako mu je tata na respiratoru i da je strašno ako netko iskorištava tu situaciju.

V.d. ravnatelja bolnice, prim. dr. sc. Ivica Lukšić kaže da je bolnica sve prijavila policiji te je slučaj u postupku. Pacijent je po dolasku u bolnicu bio pri svijesti i urednog verbalnog kontakta, zaprimljen je na odjel pulmologije, a prema protokolu se popisuju stvari pacijenata koje se prima u Respiratorni intenzivistički centar, ili onih koji nisu pri svijesti.

Kako je pacijent bio pri svijesti, u tom trenutku nije bilo razloga za popisivanjem ili uzimanjem njegovih stvari, stoji u službenom dokumentu bolnice. No, kako navodi prim.dr. Lukšić na pitanje što se događalo poslije, kad je pacijent morao na respirator, sve su njegove stvari bile popisane i spremljene, no među njima novčanika s karticom nije bilo.

Da je prijavljena krađa potvrdili su i iz zagrebačke policiji. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba