MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA: Predajte policiji ilegalno oružje anonimno i bez straha od sankcija

Dragovoljno predao 870 komada streljiva 7,62 mm, četiri lovačke patrone i tri spremnika za automatsku pušku

Objavljeno: 20.01.2021. AB

U utorak je u sklopu akcije “Manje oružja-manje tragedija” jedna osoba policijskim službenicima dragovoljno predala 870 komada streljiva kalibra 7,62 mm, četiri lovačke patrone kalibra 12/70 i tri spremnika za automatsku pušku.

Iz policije podsjećaju građane da je i dalje u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija” i oružje se može predati uvijek te se protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće pokretati ni kazneni, niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.
– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozlijeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – kažu iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba