AKO JE MOGUĆE, BLOKIRAJTE BROJ S KOJEG STIŽE PORUKA

NE KLIKAJTE: Internetom kruži prevara zbog koje biste mogli ostati bez WhatsAppa profila

Objavljeno: 19.01.2021. zagorjeinternational

Internetom kruži još jedna prijevara koja cilja na korisnike WhatsAppa. Riječ je o lažnim porukama koje sadrže šifru i poveznicu za potvrdu identiteta iza koje se krije automatska skripta koja račun prebacuje na hakerov telefon. Riječ je o poruci s nekoliko nepoznatih znakova i neobičnim linkom koji prebacuju kontrolu nad računom na drugu osobu i onemogućuje pristup porukama.

Najlakša metoda kojom se korisnik WhatsAppa može zaštititi od krađe računa je ne klikati na nepoznate poveznice. Ako je to moguće, blokirajte broj s kojeg je poruka stigla kako više ne biste dobivali dodatne lažne poruke. Ako korisnik klikne na link povrat računa morat će zatražiti obraćanjem WhatsApp službi za korisnike.

Druga korisna metoda sprječavanja većine prijevara u WhatsAppu je korištenje provjere u dva stupnja koja će blokirati hakera od oduzimanja vašeg računa ako se već domogao dijela vaših privatnih informacija (poput emaila).

Važno je zapamtiti kako WhatsApp nikad neće kontaktirati korisnika putem poruka unutar aplikacije. Ako se netko predstavlja kao WhatsApp, sigurno je riječ o hakeru, prenosi tportal.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba