Proglašena elementarna nepogoda i za područje općine Sveti Križ Začretje

Nastale velike materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima te na nerazvrstanim cestama i poljoprivrednom zemljištu

Objavljeno: 19.01.2021. AB

Nakon što je to u proteklih tjedan dana to učinio za područje općine Krapinske Toplice, Tuhelj i Kumrovec, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je u utorak proglasio prirodnu nepogodu i za područje Općine Sveti Križ Začretje, nastalu uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom 2021. godine. Zbog potresa su nastale velike materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima te na nerazvrstanim cestama i poljoprivrednom zemljištu.

Iz Općine pozivaju mještane da im se jave u svrhu prijave štete od potresa. Prijave se primaju svakog radnog dana od 8 do 14 sati u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje, Trg hrvatske kraljice Jelene 1, najkasnije do 27. siječnja 2021. godine. Štete se prijavljuju na zakonom propisanom obrascu, a uz prijavu se prilaže i fotodokumentacija oštećenja, preslika osobne iskaznice te preslika kartice tekućeg računa. Popunjeni obrazac prijave štete s traženom dokumentacijom može se poslati i e-mailom na adresu [email protected].

– Mještani koji su prijavili štetu na nekretninama koja je nastala nakon potresa 29. prosinca 2020. godine, do dana proglašenja elementarne nepogode ne trebaju ponavljati prijavu štete. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode narednih dana će obići sve prijavljene lokacije. Prijaviti se mogu štete na imovini nastale uslijed prirodne nepogode potresa u razdoblju od 29. prosinca 2020. do 19. siječnja 2021. godine – ističu iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba