POTPISAO JE DO KRAJA GODINE S MOGUĆNOŠĆU PRODUŽENJA UGOVORA ZA SLJEDEĆU SEZONU

Mario Mandžukić novi je igrač Milana, nosit će dres s brojem 9

Objavljeno: 19.01.2021. zagorjeinternational

Mario Mandžukić (34) novi je igrač Milana. Ugovor s klubom potpisao je do kraja sezone s mogućnošću produženja ugovora za sljedeću sezonu. Kako su objavili na stranici kluba, Mandžukić će nositi dres s brojem 9.

Nekadašnji napadač hrvatske nogometne reprezentacije tako se nakon malo više od godinu dana i napuštanja Juventusa vraća u Seria A. Prije toga kratko vrijeme je igrao u katarskom Al-Duhailu.

U Milanu bi trebao zaraditi 1,5 milijuna eura plus bonus za plasman u Ligu prvaka i za određeni broj nastupa. Milan ima mogućnost produljiti mu ugovor na još jednu sezonu za 3,6 milijuna eura. Mandžukić je prije odlaska u Milan odbio moskovski Spartak, Lokomotiv i CSKA te španjolsku Celtu i turski Bešiktaš.

– Kad su mi iz kluba rekli da bi mogli dovesti Mandžukića, istog trenutka sam rekao da to naprave. Razgovarao sam s njim, motiviran je. Riječ je o velikom pobjedniku. Uvijek svojim igračima govorim da nije bitno koliko minuta igraju, već koliko kvalitetno to odrade. Ibrahimović i Mandžukić zajedno? Vidjet ćemo, sve je otvoreno – rekao je Stefano Pioli, trener Milana.

Mandžukić je postao 10 Hrvat koji  će u Milanu igrati nakon Bobana, Šimića, Smoje, Brnčića, Pašalića, Strinića, Kalinića, Halilovića i Rebića. Mandžukić je u Italiji za Juventus igrao od 2015. do 2019. godine. Dolaskom Maurizija Sarrija u Juventus 2019. godine Mandžukić je otpisan pa je na kraju te godine otišao u Katar. Prije Juventusa je igrao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern i Atletico.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba