SADA SVE UČIONICE IMAJU SUVREMENU OPREMU: OŠ Vladimira Bosnara u Stubičkim Toplicama opremljena je s tri nove 'pametne ploče'

BELJAK: Vjerujem da će ovime biti olakšan rad učiteljima, a da će djeci nastava biti još zanimljivija te da će s lakoćom usvajati znanje i tako steći bolje temelje za nastavak obrazovanja

Objavljeno: 19.01.2021. Alen Brodar

Osnovna škola Vladimira Bosnara u Stubičkim Toplicama opremljena je s još tri ‘pametne ploče’, tako da su sada sve učionice opremljene najsuvremenijom opremom, čime su za 202 učenika, koliko ih ima u toj školi, još malo poboljšani uvjeti obrazovanja.

– Dvije ploče je donirala Općina, kao osnivač škole, a treću je kupila sama škola. Vjerujem da će ovime biti olakšan rad učiteljima, a da će djeci nastavnički sadržaj biti još zanimljiviji te da će s lakoćom usvajati znanje i da će ovdje steći još bolje temelje za nastavak svog obrazovanja – kazao je načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, dodajući kako jedna ploča košta nešto manje od 10.000 kuna s PDV-om.

Više mogućnosti

Školski pedagog Goran Jenić dodaje kako ‘pametne ploče’ prvenstveno služe učenicima u poboljšavanju interaktivnosti nastave, jer oni tako na jedan zanimljiv način mogu dobiti više znanja, više mogućnosti za istraživanje i učenje na samoj nastavi.

– Učitelji su prošli već edukacije što se tiče korištenja samih ploča, a već i od samih izdavača imaju nekakve materijale i interaktivne sadržaje. S obzirom na situaciju u kojoj jesmo, već samostalno izrađuju i svoje video-sadržaje i interaktivne sadržaje tako da je nastava sada puno kvalitetnija. Ove nove ploče su samo nadogradnja kvalitete same škole, a u učenici su oduševljeni njima, budući da reagiraju na dodir, pa onda učenici mogu kroz igru usvajati nove sadržaje, gledati 3D projekcije, odigrati nekakav brzi kviz znanja i slično – zaključuje pedagog Jenić.  

Privlačenje mladih obitelji

– Moram napomenuti da smo u posljednje tri godine uložili gotovo tri milijuna kuna u samu školu, počevši od preuređenja školske kuhinje, pa projekta energetske obnove, a prošle godine uveli smo i program cjelodnevne nastave. Nadalje želimo ići u proširenje škole i stvoriti uvjete za jednosmjensku nastavu, a samim time dobiti prostora za neke druge sadržaje. Dakako, najveći projekt je izgradnja školske sportske dvorane, jer smo jedna od rijetkih škola koje je nemaju, a Općina se kao osnivač mora za to pobrinuti. Dokumentacija je gotova, čeka se ishođenje građevinske dozvole i aplikacija na jedan od EU fondova, čime bismo onda zaokružili priču i tako olakšali našim obiteljima, ali i privukli još mladih obitelji u Stubičke Toplice, koje nam već dolaze, u posljednje vrijeme sve više – zaključio je načelnik Beljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba