Dva požara u Gornjoj Stubici proteklog vikenda

U Banščici nagorjelo krovište obiteljske kuće, za sve je kriv – usisavač za pepeo

Objavljeno: 18.01.2021. JJ

U petak oko 15 sati u Banščici, općina Gornja Stubica, došlo je do požara obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnje hrvatske državljanke. Obavljenim očevidom policijskih službenika i inspektora za zaštitu od požara, utvrđeno je kako je do požara došlo kada je 35-godišnja hrvatska državljanka nakon čišćenja kamina, usisavač za pepeo odložila na drveni stol na terasi. Uslijed prijenosa topline s metalnog usisivača na drveni stol, došlo je do plamena koji je zahvatio krovište nadstrešnice te se proširio i na krovište obiteljske kuće.

U požaru je nagorio dio krovišta objekta obiteljske kuće te je u potpunosti izgorio gornji dio konstrukcije krovišta terase, a ozlijeđenih osoba, na sreću, nije bilo. Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, ZJVP-a Zabok – ispostava Marija Bistrica, DVD-a Dobri Zdenci i DVD-a Gornja Stubica.


U nedjelju je pak oko 2.30 sati došlo do požara starog i zapuštenog drvenog gospodarskog objekta u Gusakovcu, također u općini Gornja Stubica, u vlasništvu 70-godišnjeg hrvatskog državljanina. U požaru je došlo do nagorijevanja krovne konstrukcije, koja se djelomično urušila, a u unutrašnjosti objekta nagorjelo je staro sijeno, neispravna kosilica i stare daske, a također je došlo do taljenja stražnjeg svjetla na osobnom vozilu parkiranom u blizini objekta. Požar su ugasili pripadnici ZJVP-a Zabok ispostava Marija Bistrica, DVD-a Dobri Zdenci i DVD-a Gornja Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter