PREMIJER PLENKOVIĆ O AFERI KOJA DANIMA TRESE POŽEGU

Puljašić podnio ostavku u Saboru: “Mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare”

Objavljeno: 14.01.2021. zagorjeinternational

Požegu danima trese afera s navodnim namještanjem poslova u kojoj su glavni akteri gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon. Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Vlade kazao kako je Puljašić podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika.

– Mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare. Podržavamo sve nadležne institucije da to sve rasvijetle. Onaj tko je odgovoran, neka odgovara – rekao je Plenković.

Na pitanje zašto su Puljašića uopće stavili na liste kad je imao optužnice, Plenković je rekao da je Željko Glavić, čelnik Županijskog odbora HDZ-a, odustao od kandidature na dan kad su se sastavljale liste iz nekih svojih razloga. Dodao je da su htjeli imati pokrivenu i Požegu.

– Ne možemo uvijek pogoditi. Ali pogreške možemo priznati, a i to je već veliki korak, od sedam milja – kazao je premijer.

Puljašić nije zamrznuo mandat, nego ga se trajno odrekao i više neće biti saborski zastupnik. Vjerojatno će biti raspušten i gradski odbor u Požegi, saznaje 24sata.

Nisam nikome ništa namještao, nego se uvijek govorilo da se pomogne da rade lokalne tvrtke. Nikad nisam rekao da ne mogu dobiti posao oni koji ne daju sponzorstva i donacije – rekao je Puljašić za 24sata kada su ga nazvali za komentar tajnih snimki. No, snimke koje traju više od dva sata pokazuje da ne govori istinu. Na njima Puljašić osobno obrazlaže direktoru Komunalca, Josipu Vitezu, zašto neke tvrtke ne mogu raditi s Gradom, a druge mogu. Puljašić ističe da on ne traži ništa za sebe, ali traži pomoć za nogometni klub ili lokalni tamburaški Aurea Fest.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba