VELIKO KLIZIŠTE NA DRŽAVNOJ CESTI 74: Mještani ogorčeni jer moraju putovati obilaznom cestom, sve službe u utorak su obišle lokaciju

Micanje materijala s ceste očekuje se u četvrtak i petak

Objavljeno: 13.01.2021. zagorjeinternational

Nakon što se na državnoj cesti 74, kod kamenoloma Gorjak na području općine Jesenje, aktiviralo veliko klizište, prometnica, koja je glavna poveznica između Krapine i Varaždina, u potpunosti je blokirana.

Kako su priopćili iz Hrvatskih cesta, u utorak su sve službe obišle lokaciju te je nakon toga održan sastanak kod vlasnika kamenoloma i sastanak u tvrtki zaduženoj za geomehaniku.

– Danas će pak biti gotovo geomehaničko i geodetsko izvješće s tehničkim rješenjem sanacije najnužnijeg dijela padine radi otvaranja ceste za promet. Radovi na micanju materijala s ceste očekuju se u četvrtak i petak. Radove će izvoditi djelatnici kamenoloma Gorjak – kažu iz Hrvatskih cesta.

Načelnik Jesenja Andrija Ranogajec za Dnevnik.hr je rekao da su građani ogorčeni jer moraju ići obilaznom cestom.

– Tuže se da obilazna cesta ne može prihvatiti sav taj promet, a i da nije dobro odrađena signalizacija na varaždinskoj strani i sav promet s varaždinske strane prolazi kroz našu lokalnu cestu – pojašnjava načelnik.

Smatra da će se reagirati i ozbiljnije pristupiti rješavanju problema tek kada se dogodi neka nesreća. Naime, na ovom području postoji još jedan problem – 400 metara iznad klizišta je odlagalište otpada koje nije sanirano. – Toga se ja još više bojim, nalazi se uz sam vrh klizišta, bojim se eko-bombe – kaže načelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba