DUGOOČEKIVANI NASTAVAK PROJEKTA: Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek potpisao ugovor za MIPOS II, vrijedan 4,8 milijuna kuna

Zaposlit će se 53 žene koje će godinu dana pružati pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama

Objavljeno: 11.01.2021. JJ

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek potpisao je ugovor za projekt MIPOS II, koji predstavlja nastavak aktivnosti prethodnog projekta MIPOS. Njime će se smanjiti nezaposlenost žena zapošljavanjem i edukacijom kroz projekt te poboljšati kvaliteta života i izvaninstitucionalna skrb starijih i potrebitih osoba. Za nositelja projekta izabran je Grad Zabok, koji je središte prostora na kojem se provodi projekt i koji posjeduje relevantan pravni, financijski i operativni kapacitet za provedbu projekta. Ostale jedinice lokalne samouprave koje su partneri na projektu odabrane su temeljem dosadašnjeg iskustva u predmetnim aktivnostima projekta, ali i jer su krajnji korisnici u projektu stanovnici tih lokalnih područja.

Obrazovanje / osposobljavanje

Projekt predviđa zapošljavanje 53 žene, pripadnice ranjivih skupina u Krapinsko – zagorskoj županiji, na period od 12 mjeseci s najviše srednjoškolskim obrazovanjem. Žene pripadnice ciljane skupine zapošljavaju se na puno radno vrijeme kroz 12 mjeseci na poslovima poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika, pružanjem pomoći u kući. Projektom su predviđene aktivnosti osposobljavanja / obrazovanja pripadnica ciljane skupine, koje će se uključiti u jedan od dva programa osposobljavanja (kuharica ili dadilja) u svrhu stjecanja javne isprave. Usluge pomoći u kući primat će 343 starih i nemoćnih članova zajednice u obuhvatu projekta koji nisu uključeni u takav oblik potpore po drugom izvoru.

Projekt je vrijedan 4.828.660,60 kuna. Ovih se dana očekuje potpisivanje ugovora i za drugi projekt za koji je Grad Zabok ostvario stopostotno sufinanciranje.

Partneri projekta

Parteri na projektu MIPOS II su Grad Donja Stubica, Grad Zlatar, Grad Oroslavje, Općina Bedekovčina, Općina Budinščina, Općina Gornja Stubica, Općina Hrašćina, Općina Konjščina, Općina Mače, Općina Marija Bistrica, Općina Mihovljan, Općina Stubičke Toplice, Općina Sveti Križ Začretje, Općina Veliko Trgovišće, Općina Zlatar Bistrica, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar, Centar za socijalnu skrb Zabok, Centar za socijalnu skrb Donja Stubica, Centar za socijalnu skrb Zlatar, Udruga invalida Bedekovičina, Gornjostubička udruga Lipin cviet, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba