Gelato Sisters - pravo osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni

“Ženstveni retro stajling i frizure samo su šlag na torti našeg nastupa”

Objavljeno: 10.01.2021. zagorjeinternational

Na hrvatskoj glazbenoj sceni, Gelato Sisters su pravo osvježenje. Osnovane su 2013. godine, a radi se o ‘pin up’ ženskom triju koji koketira sa zvukom 50-ih i 60-ih godina (vremenima jivea, swinga i rock ‘n’ rolla). Sanja i Neda Parmać te Jana Valdevit imaju dugogodišnje pjevačko iskustvo, a široj publici su se predstavile na Dori 2019., s pjesmom “Back to that swing”. Imali smo priliku razgovarati s jednom od Gelatosica, Sanjom Parmać, koja nam je otkrila neke tajne ovog retro trija.

Koliko vam nedostaju koncerti i komunikacija s publikom u ovoj pandemiji?

Ne možete zamisliti koliko nam nedostaje to muziciranje i druženje. Radimo na novom albumu, snimamo nove pjesme čijem smo se izvođenju pred publikom  jako veselile… Čekamo bolja vremena, nemamo drugog izbora.

Tko Vam je najveća glazbena inspiracija? Zašto volite retro zvuk i styling 50-ih?

Retro zvuk swinga i jazza oduvijek volimo i često smo ga izvodile na svojim solističkim nastupima, a za ovu formaciju su nam najveća inspiracija The Andrew Sisters i Puppini Sisters, koje su trenutno najpopularniji ovakav band na svijetu, a za obrade domaćih pjesama u retro stilovima nas motivira svjetski uspjeh projekta PostModernJukebox. Silno uživamo u izvođenju našeg repertoara i u reakcijama naše publike, a ženstveni retro stajling i frizure su samo su šlag na torti našeg nastupa.

Imali ste obradu “Moja posljednja i prva ljubavi” Tereze Kesovije. Kako je naša diva reagirala na nju?

Kada je Neda otpjevala “Moja posljednja i prva ljubavi” na showu “Tvoje lice zvuči poznato”, odmah nam je sinulo da moramo obraditi tu pjesmu. Naš producent Tvrtko Hrelec je napravio instrumentalni aranžman, a Jana Valdevit se uhvatila vokalnog dijela i oduševljeni smo kako je sve skupa ispalo. Nadamo se da se Terezi svidjela naša verzija pjesme.

Koji vam je najdraži nastup u karijeri?

Svaki nastup nam je poseban. Nastupale smo na velikim festivalskim pozornicama poput Dore 2019. i Zagrebačkom i Spitskom festivalu, u brojnim televizijskim emisijama, često i s Big bandom Oružanih snaga RH u Lisinskom te Big bandom Hrvatske liječničke komore u kazalištu Luda kuća i u Kontesi. Posebno pamtimo adventske i ljetne pozornice na trgovima brojnih hrvatskih gradova te nastupe u klubovima gdje imamo najintimniji doživljaj s publikom… Žao nam je, ali ne možemo se odlučiti nikako! Međutim, postoji još jedna suradnja koju željno iščekujemo da se realizira, a to je koncert s Big bendom HRTa.

Inspirira li vas retro stil i privatno kao ženu?

Svojih prvih 10 godina u Zagrebu bila sam ženski vokal benda The Swingers i moj tadašnji šef Robert Mareković me još dublje uveo u ovu priču i zapravo začeo ideju o Gelato Sisters, na čemu sam mu beskrajno zahvalna. Iako se privatno najbolje osjećam u rokerskom modnom stilu, volim se poigrati retro stilom, pogotovo kada imam vremena za sređivanje.

Koji su vam budući projekti?

Planovi su izbaciti novi singl u veljači, također obradu jedne poznate hrvatske pjesme (koju pjesmu – to ostavljamo kao tajnu), zatim na proljeće krećemo s promocijom našeg prvog albuma, izbacivanje autorske pjesme našeg producenta Tvrtka Hreleca, nastup ne nekom od domaćih festivala te koncerti, koncerti i koncerti!!!! (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba