Foto manipulacija koja je oduševila Zagrepčane

“Želio bih da moj ‘minijaturni Zagreb’ u centru grada bude nova atrakcija”

Objavljeno: 10.01.2021. zagorjeinternational

– Zadnjih 15 godina bavim se režijom, režirao sam hrpu glazbenih spotova, reklamnih projekata i dokumentarnih serijala. Režirao sam film “The Last Well” (Posljednji bunar) za koji smo dobili 24 nagrade, koji je dosta uspjeha napravio u svijetu. Trenutačno radim prvi dugometražni film. Zove se “Veliki medvjed”, to je triler na Velebitu, ali zasad ne bih previše otkrivao – rekao nam je Filip Filković (37), koji je na društvenim mrežama objavio fotografije koje je nazvao “Mali Zagreb” i izazvao oduševljenje Zagrepčana. Na njima se vidi kako se uz rub pločnika na poznatijim zagrebačkim ulicama nalaze maleni stanovi s prozorima i vratima iz kojih se vidi i svjetlo.

– Ništa od toga nije još u prostoru, to su skice, foto manipulacija, cilj kako će to sve izgledati. Skicu smo namjeravali poslati u Grad Zagreb i pokazati im kao neku našu soluciju za neku novu atrakciju unutar grada. Već smo kontaktirali Grad jer se oko toga digla velika priča. Idemo dalje prema njima s detaljnijim procesom, kako bismo to napravili, pa ćemo vidjeti kako će to biti – rekao nam je Filip.

Dodaje kako se sa svojim “Malim Zagrebom” bazira na neki centar grada, na sve što bi za nekog tko bi to poželio vidjeti bilo moguće obići pješke.

– Htio bih da to budu lokacije oko HNK, Teslina, Klaićeva, Mesnička, Medulićeva, za nekog tko bi to mogao prohodati. To je neki moj cilj – kaže Filip.

Otkriva nam kako su im se već javili iz Turističke zajednice grada Zagreba.

– Pripremili smo detaljnu dokumentaciju koju smo poslali u TZ grada Zagreba, u kojoj smo obrazložili projekt, napisali kako i gdje bi što radili. Dobili smo jako pozitivan feedback i uskoro imamo veliki sastanak s njima oko detalja. Sviđa mi se što generalno publika na ovo sve reagira jako pozitivno – rekao nam je Filip.

Otkrio nam je i kako bi minijaturni Zagreb trebao izgledati.

– Smišljamo kako da u te stvarne minijature stavimo svjetlo. Stavit ćemo pleksiglas, male ledice, baterije, radit ćemo probu, želimo da to izgleda vrhunski. Ne bih htio da to izgleda jeftino, htio bih da se to uklapa u reljefu, da ti dođe da to želiš dodirnuti – opisuje Filip.

Kaže nam kako je odjek kod Zagrepčana odličan.

– Jako puno ljudi mi se javlja, zaista su komentari jako lijepi. Kao da su im ti radovi dali neku perspektivu za kraj stare i početak nove godine, s obzirom na to da nema adventa. Drago mi je da sam na neki način vratio ljudima neku perspektivu, ali vidjet ćemo kud će to dalje odvesti – zaključuje Filip. (Ante Ferara)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba