Ugostitelje zanima jesu li mjere zatvaranja njihovih objekata imale učinka na smanjenje broja zaraženih koronavirusom

TRAŽIT ĆE IZUZEĆE OD NEKIH MJERA: Istarska županija planira otvoriti kafiće i restorane već od 8. siječnja?

Objavljeno: 05.01.2021. zagorjeinternational

Od početka pandemije među najglasnijima protiv strogih protuepidemioloških mjera i zatvaranja su ugostitelji. Stoga je nedavno načelnik istarskog Stožera civilne zaštite najavio da će za Istarsku županiju zatražiti izuzeće od nekih mjera od 8. siječnja, što znači da bi tada i ugostiteljski objekti mogli ponovo početi s radom, piše Glas Istre, a prenosi Poslovni.hr.

Predsjednik Ceha ugostitelja Istarske županije Stanislav Briškoski rekao je da se prvotni datum koji je bio definiran odnosio na 21. prosinca, ali da su se mjere nedefinirano nastavile i nakon toga, bez nekog određenog datuma do kad bi mogle biti na snazi.

– Svima nam je u interesu da se epidemiološka situacija popravi. Sad ćemo se zbog novonastale situacije svi fokusirati da što prije pomognemo na bilo koji način Petrinji, Sisku i okolnim mjestima, ali uskoro ćemo sjesti za stol s nadležnima i pregovarati o mogućnostima i datumu otvaranja. Mislim da nas sve zanima što se planiralo napraviti zatvaranjem objekata i je li se to i ostvarilo, te da vidimo što ćemo i kako dalje. Ugostitelji više od 70, 80 dana nisu radili kako treba u 2020. godini, a siječanj i veljaču niti ne treba uzeti u obzir, to su uvijek dosta slabi mjeseci. I sa slabijom turističkom sezonom ipak nam je dobro išlo i sve je bilo u redu dok Istra nije sredinom kolovoza došla na crvenu listu. Tad se osjetio ekstreman pad gostiju koji nimalo nismo zaslužili, ni po čemu – kaže Briškoski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba